söndag 18 mars 2018


Ändetiden 381,
Gazaremsan



Nu är vi alltså åter framme vid stället där Israel ger Arabsidan självbestämmandes i Gaza remsanEn plats öster om Medelhavet. (Vi hade det här uppe i ett tidigare avsnitt också för att tidigt visa på Guds hela plan)

Vi har sett hur det fram till den här tidpunkten har varit 7 krig och hur Israel med sin säkerhetstjänst har renat landet 7 gånger.

Hes 39:11 Och det blir så att på den dagen ger jag åt Gog * en plats till grav i Israel**, en motståndarnas [bråkmakarnas, de som vill dela] dalgång [flock] öster om havet och det stoppar motståndarna, och de begraver där Gog, och hela dess hop [tumult, oväsen], och de kallar dalgången Hamongog.
{* Gog=altartopp, tak, röra sig i cirklar, dansa, groggy, fira, fantisera, knota}
{**Israel=Guds uppreste, Guds upprättade, Guds rättvisa, regerar som Gud}
{***Hamongog=Gogs tumult, Gogs hop}


Arabsidan, med sin religion som hatar Israel, alltså Gog, de som driver dessa ständigt återkommande attacker mot Israel, de ska få en bit mark öster om havet, och det ska bli till deras död. Det är alltså början på slutet för Gog.

Öster om havet ligger Gazaremsan, och den blev självstyrande 2005, där styr idag Araberna.

Fram till denna punkt i profetian har det alltså varit 7 krig och likande händelser.

Vi kunde också läsa om att landet har blivit skogsklätt igen. Skogen huggs inte ner, och vi vet idag att man t o m planterar nya träd i mängder, för att få ett grönt Israel.

Vi läste också om Messiasväckelsen och att den alltså började före Gaza remsan och det stämmer också.   

Så vi kan se att det som hänt nu i vår tid, det står här, och vi är alltså någon stans i Hes 39, efter vers 11, där det här om Gaza remsan står.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar