måndag 5 mars 2018


Ändetiden 368,
Gog krigen består av två faser



Gog krigen kan indelas i före och efter Gaza remsan. Det ser man när man läser verserna runt omkring Hes 39:11

I vers Hes 39:11 står just att Gog ska får Gazaremsan, och det till grav. Där ska Gogs ideologi Islam försvinna, dö ut.

Arabsidan fick Gaza 2005 till att styra över och där har vi alltså delningen, före och efter 2005.

Hes 39:11 Och det blir så att på den dagen ger jag åt Gog * en plats till grav i Israel**, en motståndarnas [bråkmakarnas, de som vill dela] dalgång [flock] öster om havet och det stoppar motståndarna, och de begraver där Gog, och hela dess hop [tumult, oväsen], och de kallar dalgången Hamongog.
{* Gog=altartopp, tak, röra sig i cirklar, dansa, groggy, fira, fantisera, knota}
{**Israel=Guds uppreste, Guds upprättade, Guds rättvisa, regerar som Gud}
{***Hamongog=Gogs tumult, Gogs hop}


Här ser vi att Gog ska få en dalgång öster om havet och där ska han begravas. Det ska bli Gogs slut.

Dalgång kan också översättas lågslätt och det är alltså Gaza som åsyftas. Det ligger öster om havet, öster om medelhavet.

Och det här är alltså den delare i händelserna som Gud satt ut. När vi kommit hit då vet vi var vi är i profetian om Gog kriget. Och som vi skrev så inträffade det här 2005. Då lämnade Israel Gaza för att styras av Arabsidan.

I Hes 39:9 har vi de 7 omgångarna som vi talade om tidigare.

Hes 39:9 Och innevånarna i Israels städer går ut och bränner och lägger i elden, sköldar och krokar, bågar och pilar och handpåkar och spjut och de bränner dem i eld i 7 omgångar [år].

Kriget ska ske gång på gång och Israel ska röja upp efter varje gång och före 2005 ska det alltså vara 7 krig. Det ser vi för den här versen står före vers 39:11 som var skiljet i händelserna.

Och som vi minns så var det krig på krig och man kan räkna till 7 om man räknar in intifadorna, som ju också var ett krig mot Israel.

Och vad ska då hände efter 2005. Ja det ser vi i vers 39:13

Hes 39:12 Och Israels folk [hus] begraver dem på nytt 7 gånger [7 månader] för att rena landet.

Det är alltså inte slut på krig, nej det kommer nya krig som Israel måste rensa upp efter, och även nu ska det vara 7 gånger. Alltså 7 gånger till ska det vara krig och liknande händelser.

Här är vi mitt i. Det har varit krig mellan Gaza och Israel i omgångar, Det har varit krig vid gränsen till Libanonbåda händelser efter 2005 och vi har också haft andra former av motstånd och systematiska dödande av Judar.

Så här är vi nu mitt i och Gud fullföljer det här och snart är vi framme, framme vid det Gud vill ha, Guds rike. Och läser vi slutet på Hes 39 så ser vi att det liknar det som vi hade i Upp 19. När Jesus slutligen besegrade ondskans olika former.

Det är alltså det som håller på att hända och som nu kommer.

Vi ska titta mera på det.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar