torsdag 1 mars 2018


Ändetiden 364,
Islam anser sig överordnad alla andra



Gog, ja egentligen Gag, betyder bland annat Tak. Om nu Gog är Islam så är den alltså över alla andra. Och det är ju den åsikt som Islam har. Profeten var ju den siste av religionsstiftarna och därför har han sanningen framför de andra anser man inom Islam.

Så beteckningen Tak är alltså rätt på Islam. Den ska vara över allt annat enligt sig själv.

Gogs strävan är alltså här i profetian, liksom Islams att underordna allt annat.

Hes 38:2.  Människoson [Adams son, Människobarn] vänd ditt ansikte mot Gog*, Magogs** land, det väldiga giftets och värdens*** regent.

{* Gog=altartopp, tak, röra sig i cirklar, dansa, groggy, fira, fantisera, knota}
{**Magog=från Gog, å Gogs vägnar}
{***Ros, Mesek och Tubal <= Ros=huvud, topp, chef, regent, gift| Mesek=väldig, utsträckt, så, dra upp| Tubal=förvirring, blandning, värden, ett land}



Vi läste tidigare att Gog tillskrevs titeln Värdens regent, den som behärskar allt, och vi möter alltså samma tänkande här igen, med Tak som en av betydelserna på Gog. Ett tak är något som är över allt annat och Islam betyder ju just att underordna sig, alltså låta Islam och dess lära vara högst.

Så inte nog med att Gog är något som är som ett gift, och som gör en groggy. Det kräver också att man underordnar sig. Med andra ord, man får inte ifrågasätta, bara gör som det sägs.

Det går inte ihop med vårt demokratiska synsätt idag. Det som kommit ur den kristna tron hos oss. Där saker ska kunna diskuteras, ifrågasättas, och kunna visa sitt värde.

Vi kan se hur det blir annars genom att titta på Mellanöstern idag där Islam härskar. Det är allt annat än en fredlig region. Och det är alltså där Gog just nu är verksam som mest och han är nu också är på väg in i Europa.



Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar