tisdag 6 mars 2018


Ändetiden 369,
Gogs mål är att förinta Israel nu när Judarna återvänt



Israel har åter blivit ett land för Judar. De har kommit från olika håll till landet. Där lever de i fred.

Och Gogs syfte är att krossa dem. Han vill ta över landet.

Islam är den religion som länderna har runt Israel idag, de som har drivit och där fortfarande många driver, utplåningen av Israel. Man ställer då åter frågan: Är Gog en profetia på Islam.

Hes 38:7.  Fixa och trixa, åt dig och alla i din församlade hop, dina högsta, och du är för att bevara åt dem [för att bevaka deras intresse, vakt för dem].
Hes 38:8.  Från stora dagar kommer du att i framtida omgångar [år], komma till ett land där en samling av stora folkskaror har blivit återförda från [av] svärdet, till Israels berg, som ständigt var ödelagda, och bebos av folk som flytt och nu alla bor trygga.
Hes 38:9.  Och du rusar upp och du kommer som ett moln för att täcka landet, du och hela din hop och många folk samlas till dig.
Hes 38:10.  Så säger Herren Jesus [Jashve], och på den dagen kommer ord upp i ditt hjärta och du tänker onda [broders] tankar.
Hes 38:11.  Och du säger, jag går upp till det öppna landet, jag kommer till dem som har fred, till alla innevånarna med trygghet, för där är ingen mur och räcke [bom] och grindar [portar] hos dem på jordens navel.


Det är en stor folkskara som kommer med Gog. En stor här. De använder alla möjliga sätt för att vinna. Och de vill täcka landet, ta över det. Målet är att Arabstaterna ska ha detta område igen. Det får inte tillfalla några andra. Det har ju varit Arabiskt i många år. Och enligt Islam måste det då för evigt förbli det.

De försöker med blixtanfall, de rusar upp, och det är som ett moln.

I vers 38:11 ser vi det moderna samhället där det inte finns murar omkring städerna som det fanns förr i tiden.

Och vi kan också här i vers 38:8 se att landet var öde innan Judarna flyttade dit. Och så var det, det har besökare i landet som var där under 1800 talet bevittnat, nästa hela landet var då en öken. Medan idag har Israel odlat upp stora delar och gjort det bördigt.

Och Israel ligger mitt i landområdet som består av Asien, Europa och Afrika. Det är som Jordens Navel ser vi i vers 38:11.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar