fredag 23 mars 2018


Ändetiden 386,
Den Helige Ande kommer



Här i vers 17 möter vi fåglarna. Fåglar är en symbol för andar. Det är alltså Anden som kommer och gör jobbet här på slutet.

Hes 39:17 Och du människoson [Adams son] så säger herren Jesus [Jashve], han säger åt fåglarna, alla med vingar, och åt alla fältets [åkerns] djur. Ni skall församla er, och de kommer. Ni skall samla er från runt omkring, för mitt offer som jag offrar åt er, ett stort offer på mitt berg, Israel, och ni skall äta kött och ni skall dricka blod.
Hes 39:18 Ni skall äta stormäns kött och dricka jordens regenters blod, hjortar, lam och bockar, oxar, alla Basans feta djur.
Hes 39:19 Och ni skall äta fett och bli mätta och ni skall dricka blod, som er förmån [som druckna], av mitt offer som jag offrade åt er.
Hes 39:20 Och ni skall bli mätta av min måltid, hästar och skaror av mäktiga män och alla krigsmän, säger Herren Jesus [Jashve].


Vi kan läsa om det här också i Upp 19:

Upp 19:17. Och jag ser en ängel [budbärare] som står i [vid] solen och som ropar med väldig röst och säger till alla fåglar som flyger på himmelens höjd: Kom hit och samla er till den store Gudens festmåltid.
Upp 19:18. För att äta [inta] kungars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och officerares kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och mäktigas kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och hästars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och de som är placerade under dem, och alla fria och trälar [tjänare] och små och storas kroppar [köttsliga och mänskliga natur].

Här i Upp 19:17 har vi samma sak och här ser vi dessutom att det är fåglarna som flyger på himmelens höjd. Det är alltså den Helige Ande. Den Ande som är högt, alltså nära Gud.

Och vi ser att det här leder till att Israel segrar, segrar över krigsmän, segrar över mäktiga män.

Alla omfattas av denna Ande utgjutelse, både små och stora, både trälar och fria. Den är total och leder till Israels seger, och Guds seger.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar