torsdag 22 mars 2018


Ändetiden 385,
Osloavtalet i Profetian



Här har vi en profetia som pekar på de andra områden i Israel som styrs av Israels motståndare. Vi läste ju i tidigare avsnitt om Gazaremsan som var ett område till Grav för Gog, alltså slutet för Israels motståndare.

Och här har vi andra områden som också är Gravar för Gog.

Hes 39:14 Och man skall alltid skilja motståndare [bråkmakare, de som vill dela] i landet, motståndarnas gravar är markerade på markens [landets, jordens] yta, de söker för att till slut rena den på nytt 7 gånger [i 7 månader].
Hes 39:15 Och de går över motståndarna i landet och märker ut människo- [Adams] ben [styrka, krafter] och bygger vid dess sida ett tecken intill hans grav, gravarna hör till Hamongog.
Hes 39:16 Och det är också namnet på en stad, Hamona [hennes tumult, hennes hop], och landet renas.


I Osloavtalet som slöts redan1995 och fick Arabsidan ett antal områden i Judéen och Samarien för självstyre. Här i Hes 30:14 – 16 talas om dessa områden för de dödas ben. De dödas ben är Gog, Israels motståndare, som är andligt döda och alltså är som döda ben.

Vi ser här i vers 15 att de här områdena hör ihop med Gaza remsan. Den hör ihop med Hamongog, som ju var Gaza remsan enligt Hes 39:11.

Det är intressant att på det här viset så pekar profetian inte bara ut Gaza remsan, ett område öster om havet, utan också andra områden som är utmärkta för Israels motståndare, precis som det är idag, när Israels motståndare har både Gaza remsan och självstyrande områden i Judéen och Samarien.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar