lördag 31 mars 2018


180331
Påskaftons Evangelium


Det är inte så ofta vi tittar på vad som hände mellan Jesu död och uppståndelse men här är de delarna från Evangelierna.

Jag tar med alla delarna från alla Evangelierna eftersom det inte står mycket om den här dagen.

Jag har låtit versarna innan och efter vara med och har gjort dem kursiva.


Mat 27:61. Men Maria Magdalena och den andra Maria var där och satt framför graven.
Mat 27:62. Och följande dag som är efter förberedelsedagen, samlas översteprästerna och fariséerna [de separerade] hos Pilatus.
Mat 27:63. Och de säger: Vi minns att Jesus [Herren, Jashve], han skojaren [bedragaren], han sa när han levde "jag vaknar efter 3 dagar".
Mat 27:64. Befall nu att graven förseglas [görs säker] intill 3:e dagen, så att inte hans lärjungar kommer på natten och stjäl honom, och säger till folket: Han har nu blivit uppväckt [uppstått] från de döda.  Då kommer det sista bedrägeriet att bli värre än det första.
Mat 27:65. Men Pilatus säger då till dem: Ni har här romersk vakt, gå och försegla [görs säker] som ni anser.
Mat 27:66. Och de sätter ut vakt och de säkrar graven genom att de förseglar stenen.
Mat 28:1. Och efter sabbaten och när det ljusnar, första dagen efter sabbaten, kommer Maria Magdalena och den andra Maria för att se till graven.

Mark 15:47. Men det var så att Maria [upprorisk, rebell, boskapssköterska] Magdalena [från Magdala] och Joses Maria de såg var han blir lagd.
Mark 16:1. Och när sabbaten passerat, då köper, Maria Magdalena, och Jakobs [häl fångaren, ersättaren] Maria och Salome [frid, fred] välluktande kryddor, så att de då kunde gå och smörja honom.
Mark 16:2. Och mycket tidigt på morgonen, efter sabbaten, kommer de till graven, då solen just går upp.

Luk 23:55. Och kvinnorna följer då efter, och de var kvinnor som kommit tillsammans till honom från Galileen [cirkel, fällbar, ringa, gräns, kust, land], de ser då graven, där hans kropp läggs.
Luk 23:56. De vänder sedan tillbaka och de gör i ordning välluktande kryddor och myrra, men på sabbaten vilar de enligt budet.
Luk 24:1. Och i den första mycket tidiga gryningen efter sabbaten [sabbatens gryning], kommer de till graven och de bär välluktande kryddor med sig, som de gjort i ordning.

Joh 19:42. Och där lägger de nu Jesus eftersom det var judisk förberedelse och graven var nära.
Joh 20:1. Och den första dagen i veckan går Maria Magdalena tidigt på morgonen, medan det ännu var mörkt [dunkelt] till graven, och hon ser att stenen har tagits bort från graven.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar