tisdag 20 mars 2018


Ändetiden 383,
Attackerna fortsätter mot Israel även efter Gazaremsans självstyre


Läser vi vidare, efter vers 11, så ser vi att detta att Israel gav självstyre åt Gazaremsan innebär inte att konflikterna är slut.

Här i vers 12 kan vi läsa att det ska ske på nytt 7 gånger. Den vanliga översättningen i vers 12 är 7 månader, men ordet för månad kan också översättas med ny och då får vi den intressanta översättningen, ”på nytt 7 gånger”.

Hes 39:12 Och Israels folk [hus] begraver dem på nytt 7 gånger [7 månader] för att rena landet.


Vi läste ju tidigare i vers 9 hur Israel brände Gogs utrustning och det i 7 omgångar. Alltså efter 7 konflikter. Och nu begraver man Gog ytterligare 7 gånger.

Det tyder alltså på att det efter Gaza remsan skall vara ytterligare 7 konflikter. Och vi vet vilken effektiv säkerhetstjänst Israel har som hela tiden håller koll på läget och rensar upp för att slippa angrepp från Terrorister.

Det förtjänas att påpeka att 7 också är fullkomlighetens tal. Alltså det behöver inte vara exakt 7 gånger, men det ska vara det antal som ger den fullkomliga lösningen.

Och det är här vi är nu, i de här 7 nya gångerna efter 2005, när självstyret gäller i Gaza, och Guds plan kommer närmare och närmare sitt mål.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar