torsdag 15 mars 2018


Ändetiden 378,
Guds stora dag är nu


Här kan vi se att den tid vi lever i det är Guds stora dag. Det är nu Gud ska frälsa världen.

Hes 39:8 Här, kom den och är den, säger Herren Jesus [Jashve], det här är dagen som jag har talat om [har talat].

Guds stora dag kan vi läsa om i 1 Mos 1


1 Mos 1:26 <Trad:> Och Gud sade: Vi skall göra människan [Adam] till vår likhet som en av oss [som vårt blod], och de skall regera över havets fiskar och över himmelens fåglar och boskapsdjuren och över hela jorden och över alla krälande kräldjur [landdjur, smådjur] på jorden.
| <Alt:> Och Gud sade: Vi skall göra Adam [människan, den blodröde] som vår försoning genom vårt blod och de skall regera över det rytande och växande och i det väldiga namnets strålglans och i överflöd och på hela den fasta grunden och över allt sprudlande entusiastiskt liv på den fasta grunden.

Guds stora dag är när han slutligen ska frälsa människan och det är det vi kan läsa om i 1 Mos 1:26.

Gud gör människan så som han vill ha henne och det är den stora dagen. Det är Guds dag när hans frälsning fullbordas med oss människor.

1 Mos 1:27 <Trad:> Och Gud skapade människan [Adam] i sin likhet, i överensstämmelse med Gud skapade han honom, till man [hankön] och kvinna [honkön] skapade han dem.

Och i fortsättningen (vers 27) kan vi läsa om hur människan är man och kvinna. Det är Jesus och Församlingen, Brudgummen och Bruden. Och det är nu Bröllopet ska äga rum. Det är nu Guds vilja ska genomföras.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar