fredag 6 april 2018


Ändetiden 393,
Israel kommer att vara fyllt av Guds Ande



När Gud har segrat kommer en fantastiska tid och den kommer alltså att präglas av Guds Ande. Det är den som kommer att finnas i Israels folk.

Hes 39:29 Och inte mera låter jag dölja mitt ansikte för dem, eftersom jag har utgjutit min ande över Israels folk [hus], säger Herren Jesus [Jashve].


Ja inte bara i Israels folk, nej hela världen kommer att regeras av Jesus och alla Folk kommer att ha fått del av Guds helige Ande.

Vi kan läsa om det här också i Joel och vi ser hur Jesus ska utgjuta sin Ande över alla folk, över allt kött som det också kan översättas.

Joel 2:26.  Och ni skall äta, ni skall verkligen äta och säkert bli mätta och ni skall lova Jesus [Jashve] er Gud, som gör underbara saker för ert folk och aldrig i evighet skall mitt folk vara besvikna [skämmas].
Joel 2:27.  Och ni skall känna [veta] att jag är i Israels centrum [nära, bland], och jag är Jesus [Jashve] er Gud, och det finns ingen mer, och aldrig i evighet skall mitt folk vara besvikna [skämmas].
Joel 2:28 (Joel 3:1).  <Trad:> Och det sker därefter att jag utgjuter min ande över allt kött, och era söner och era döttrar skall profetera, och era gamla har drömmar, och era unga män har uppenbarelser.
Joel 2:28 (Joel 3:1). | <Alt:> Och det sker därefter att jag utgjuter min ande över alla människor [allt evangelium], och era söner och era döttrar talar inspirerat, och era gamla har krafter kvar, och era unga män ser visioner.
Joel 2:29 (Joel 3:2).  Och också över tjänarna [slavarna] och över tjänarinnorna [slavinnorna], utgjuter jag i de dagarna min ande.

Alla som vill, är med i Guds utgjutelse av Ande. Det är inte bara de höga nej också tjänarna och inte bara män, nej också kvinnor, vi ser tjänarinnor och döttrar i texten.

Gud är en generös Gud och både gamla och unga är med.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar