måndag 16 april 2018


Ändetiden 403,
Total Summering av Hes 38 och 39,
Gog kriget och Guds totala frälsning



Hesekiel 38 och 39 är en beskrivning av det som Israel möter när de återvänder till sitt land. Vi har nu kommit dit i historien, när Gud har förbarmande med Israel och han låter dem återvända efter nära 2000 år av fördrivning från landet.

Men det är inte en lätt situation de möter utan deras fiender kommer hela tiden att ligga på och försöka ta ifrån dem landet som Gud har gett dem.

Men genom allt det här kommer Gud att vara med Israel och deras fiender kommer att falla gång på gång, tills slutligen Guds totala frälsning kommer över Israel och också över alla andra folk. Och Guds rike blir totalt.


Ändetiden 397, Summering av Profetian om Gog kriget som pågår idag

De flesta uttolkare av Bibeln som läser Gog profetian här i Hesekiel hävdar att det är något som ska komma på slutet, och det är en uppfattning som kommer från profetiska uttolkningar gjorda längre tillbaka i tiden under 1800 talet och under tidigt 1900 tal, innan dagens händelser ägt rum.

Men ser vi på profetian med dagens färska ögon så ser man att den faktiskt till stora delar redan har gått i uppfyllelse, och Gog profetian talar alltså om krig som redan varit och som upprepar sig och kommer att göra det ända fram till det Jesus till fullo upprättat Israel, på sitt sätt. Gog kriget är alltså ett krig i omgångar, precis som vi sett sedan 1948 när det nybildade Israel blev angripet för första gången.

Gog är ett gift som sprider sig bland Israels grannar och det står för lögn och fantasi.

Vi kan idag se hur Israels grannar domineras av religionen Islam som har som mål att utplåna Israel, och det är då befogat att ställa frågan är det Islam som är Gog.



Ändetiden 398, Gog kriget är i själva verket upprepade krig mot Israel

Gog kriget sker i omgångar och vi har redan sett flera av de krig som ingår i de här omgångarna.

Gud är Israels trygghet som ser till att Israel hela tiden vinner och består trotts Gogs försök att förinta det.



Ändetiden 399, Israel ska besegra Gog och bli välsignat

Israel kommer att segra och alla Gogs försök kommer Gud att slå ner.

Också de länder som ställer upp på Gogs falska propaganda att förinta Israel och som stöder länderna runt Israel i deras fientlighet kommer att drabbas av Guds straff.



Ändetiden 400, Harmagedon är ett krig som kanske redan är igång

I Uppenbarelseboken kan vi läsa om Harmagedon och det är det krig som just nu pågår och det rör sig runt Gaza och där ligger enligt Bibeln Hamongog som är samma ord som Harmagedon.

Så det är intressant att notera att Harmagedon kriget som många talar om som något hemskt som ska komma, det är förmodligen redan igång. Vi är där och även nu är Gud med Israel.



Ändetiden 401, Summering, Jesu slutliga frälsning

Jesu slutliga frälsning kommer till sist över Israel och också över alla andra länder, och det kommer att äga rum med hjälp av den Helige Ande.

Vi kan redan se Messias väckelsen som är på gång i Israel och den ökar hela tiden och omfattar fler och fler Judar.



Ändetiden 402, Summering, Guds Ande kommer att dominera framtiden

Gud kommer att styra framtiden och det kommer att vara Guds Ande som kommer att vara där, och Jesus kommer att styra världen.



Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar