tisdag 10 april 2018


Ändetiden 397,
Summering av
Profetian om Gog kriget som pågår idag




Vi har nu gått igenom Gog kriget i Hes 38 och 39 och vi ska nu också titta på summan av de avsnitten och hur de ser ut tillsammans. Det är ofta först när man ser helheten som man förstår det totala budskapet.

De flesta uttolkare av Bibeln som läser Gog profetian här i Hesekiel hävdar att det är något som ska komma på slutet och ännu inte kommit, och det är en uppfattning som är från profetiska uttolkningar gjorda under 1800 talet och under tidigt 1900 tal, innan dagens händelser ägt rum.

Men ser vi på profetian med dagens färska ögon så ser man att den faktiskt till stora delar redan har gått i uppfyllelse, och Gog profetian talar alltså om krig i omgångar som redan varit till stora delar och som upprepar sig och kommer att göra det ända fram till det Jesus till fullo upprättat Israel, på sitt sätt. Gog kriget är alltså flera krig, och liknande angrepp, efter varandra, precis som vi sett sedan 1948 när det nybildade Israel blev angripet för första gången.


Ändetiden 360, Gog kriget rasa för fullt idag
Gud har arbetat på frälsningen av människan genom Jesus nu i 6000 år och nu har vi kommit fram till den tid när det slutliga ska ske.

Och här i Hes 38 och 39 har vi en beskrivning av hur Israel ska bli angripet gång på gång när Gud upprättar dem som han lovat. Men Gud kommer att fullfölja det han sagt det ser vi här också.

I det här första avsnittet har jag valt att lägga ut hela Hes 38 och 39 för att den som vill ska kunna läsa igenom det som helhet.


Ändetiden 361, Gog är ett gift som sprider sig bland Israels grannar
Gog är ett gift som sprider sig bland Israels grannar och vi kan se idag att länderna runt Israel domineras av Islam. Och där vi kan se den fientlighet som finns mot Israel.


Ändetiden 362, Hela världen är full av Gogs Gift idag
Men vi kan se hur det här giftet idag inte bara sprider sig bland Israels grannar utan hur nästa hela världen ställer upp på den här agendan, att utplåna Israel, och vi märker det i institutioner som FN mm.


Ändetiden 363, Hela världen är Vriden och Groggy av Gogs Gift idag
Gogs gift bygger på lögn och fantasi. Och det är det som man försöker ha som grund för sitt agerande mot Israel idag. Och de länder som är gripna om det är som vore de groggy.


Ändetiden 364, Islam anser sig överordnad alla andra
En översättning som man kan göra på Gog är tak, och det är intressant att se hur Islam anser sig överordnad alla andra religioner.


Ändetiden 365, Magog är de länder som ställer upp på att krossa Israel, de som stöder Gog
Order Magog som vi möter i Bibeltexten betyder, ”från Gog eller för Gog”. Och det är alltså alla länder som ställer upp på den här Agendan som Gog har att utplåna Israel. Och där hittar vi många länder idag i världen. Bland annat Sverige som stöder de krafter som är emot Israel.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar