söndag 29 april 2018


Ändetiden 416,
Summering,
Jesus seger över Vilddjuret och den Falske Profeten



Till sist kommer Guds totala seger, och både Världens Ande, Vilddjuret. Och Islam, den Falske Profeten, kommer att besegras, och Vilddjuret och den Falske Profeten kommer att kastas i Sjön som brinner med svavel.

Men är Vilddjuret Världens Ande, och vad är det, det är en fråga som vi ska titta på i det här avsnittet.

Och likaså är Den Falske Profeten bara Islam eller kan det också stå för annat. Det är också en fråga vi ska titta på i det här avsnittet.


Ändetiden 326, Jesu seger

Här är versen som beskriver Jesu slutliga seger. Vilddjuret kommer att gripas och också den Falske Profeten. Guds rike tar över världen. Och vad jag förstår måste det också innebära att Jesu återkomst här fullföljs. Det är nu han som regerar.

Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.


Ändetiden 327, Vilddjuret besegras

När Jesus segrar då grips Vilddjuret och det är slut med hans välde. Jesus har segrat över honom, och för alltid är Vilddjursandan borta ur välden. Denna Anda som bara vill förse sig på andras bekostnad. Struntar i vad som händer.

Vi ser det på många håll i dagens Västvärld. Det blir fler och fler som bara är ute efter ens pengar och att luras.

Och det alla de här som står för Vilddjuret har gemensamt, det är att de hatar Jesus.


Ändetiden 328, Är Socialismen Vilddjuret

I det förra avsnittet läste vi om Vilddjuret och hur Jesus kommer att besegra det. Man kan då ställa sig frågan. Vad är Vilddjuret, är det Socialismen.
                                                                                                  

Ändetiden 329, Är Kapitalismen Vilddjuret

Vi fortsätter att titta på olika system och om de är Vilddjuret.

Kan också Kapitalismen vara Vilddjuret. Vi kan se att det tvåhornade Vilddjuret i Upp 13 var ju Supermakterna och den ena var då USA. Ett kapitalistiskt land. Då borde ju också Kapitalismen vara Vilddjuret.


Ändetiden 330, Är Kulturen Vilddjuret

Ytterligare en kandidat till Vilddjuret är Kulturen idag.

Kultur ska ju vara odling. Odling av det som är bra för ett samhälle. Men det som kommer fram idag i Kulturen är mest skräp, och ondska.

Och varför är det så. Jo man har övergett Jesus, och då kommer de onda Andarna och tar över. Men det här ska alltså Jesus göra slut på.


Ändetiden 331, Är Idrotten Vilddjuret

Idrotten kan tyckas oskyldig. Men vad är den egentligen. Är det något som tar Jesu plats. Något som ska ersätta tron, tron på Gud.

Man sitter där t ex och jublar för att en läderkula har farit in mellan några stolpar. En fullständigt meningslös sak. Idrotten innehåller alltså åter en Anda som försöker ta bort vår uppmärksamhet från den verklighet vi lever i. Den verklighet där Jesus vill frälsa oss.


Ändetiden 332, Är Skolan Vilddjuret

Det är en intressant tanke, men kanske lite förvånande. Den att skolan skulle vara Vilddjuret.

Men ser man till vad Dagens skola i vårt land gör och hur den på några år har totalt vridit den uppväxande generationen bort från Gud och Jesus så är frågan berättigad.


Ändetiden 333, Är Massmedia Vilddjuret

Att Massmedia skulle vara Vilddjuret är kanske fel formulerat, men att Massmedia är fyllt med Vilddjurets Anda och står i Vilddjurets tjänst ser vi mer och mer i vårt land, ja ut över hela världen.

Och läser man i Upp 13 om Vilddjurets bild, alltså vår TV. Och Vilddjurets märke, alltså www och internet. Så säger bibeln att de ska vara full av Vilddjuret Anda och vara hans verktyg.

Men Jesus kommer alltså att befria oss också från det här.


Ändetiden 334, Vilddjursandan omger oss idag i vårt samhälle

Vi har nu gått igenom ett antal kandidater till Vilddjuret och vi konstaterar att de alla är mer eller mindre fyllda av Vilddjurets Anda och att de är verksamma idag i vårt samhälle.

Vi lever alltså i Vilddjurets Samhälle, ett samhälle där Vilddjuret har tagit över de centrala delarna av det som ett samhälle ska innehålla. Och det som är gemensamt i hela den här Vilddjurs Andan är att vi ska ta bort Jesus, han ska inte finnas.


Ändetiden 335, Den Falske Profeten

Förutom Vilddjuret och hans Anda ska det alltså finnas något som kallas för Den Falske Profeten.

En Profet är ju någon som talar Sanningar, och här ska det i stället vara lögner.

Men även det här ska alltså Jesus besegra.


Ändetiden 336, Är Islam Den Falske Profeten

Det är många som anser att Islam är Den Falske Profeten som Bibeln talar om. Islam är den religionen som med våld har tagit över större delen av det som en gång var den Kristna världen och håller den i ett Järngrepp idag. Och nu försöker Islam också att ta Europa och övriga Västvärlden, ja hela Jorden.

Islam är ju en religion som talar om den Store Profeten. Det är Profetens religion och eftersom det han kom med bara har fört med sig Elände, vi ser det i Arabvärlden idag, så är uttrycket Den Falske Profeten ett slående uttryck för Islam och dess Profet.

Och här kan vi då följaktligen läsa att Jesus kommer att besegra Islam, som kommer att försvinna och utplånas.


Ändetiden 337, Är Fake News Den Falske Profeten

Fake News är ett alldeles nytt begrepp. Men det är inte omöjligt att det finns i Bibeln. Det är en intressant tanke.

Är Den Falske Profeten i Upp 19:20 Fake News. Fake står ju för Falsk och News är att berätta saker som andra inte vet, precis som att profetera.

De flesta och jag med dem anser ju att Den Falske Profeten är Islam. Men en intressant tanke är att det också kan peka på Fake News som ju blivit ett begrepp idag.


Ändetiden 338, Är Österländska Religioner Den Falske Profeten

Österländska religioner har mer och mer tagit sig in i våra länder. Och den Frälsning som vi känner i Jesus håller på att ersättas med en andevärld med avgudar och onda andar.


Ändetiden 339, Är Vetenskap Den Falske Profeten

Det är något man stöter på ibland i den Kristna världen, detta att Vetenskap och Kunskap inte har med Kristen tro att göra.

Men Jesus är Sanningen, och det betyder att när man i vetenskaplig iver ärligt söker sanningen då är man på Jesu sida.


Ändetiden 340, Är PK Den Falske Profeten

Förutom Fake News som vi nämnde tidigare har vi ett annat begrepp som går fram idag som en löpeld i våra Massmedier och det är PK, Politisk Korrekthet. Är det Den Falske Profeten.


Ändetiden 341, Den Falske Profeten vrider vår syn idag

Detta som fyller våra massmedia idag och som vrider vår syn till det Vilddjuret vill ha. Det är den Falske Profeten eller ska vi kanske säga De Falska Profeterna.

Vi har gått igenom en hel lista på det som vi skulle kunna kalla de Falska Profeterna som har som uppgift att böja och vrida människorna med hjälp av våra Massmedier så att de går Vilddjurets väg.

Men begreppet Den Falske Profeten är bara en och är det Islam som går fram på ett rent otroligt sätt idag.


Ändetiden 342, Islam behärskar våra massmedier nu på slutet

Det här var ett bibelställe som jag hade svårt för tidigare. Hur kunde Islam, om det nu var Den Falske Profeten, komma fram i våra massmedier, det borde vara omöjligt, så solitt grundad på Kristen tro som vår Västvärld är, trodde man.

Men idag ser vi att det är så. Idag är det bara positivt om Islam i våra massmedier. Är det något negativt, eller kritik så säger man att det är Islamism eller IS och det är inte den äkta Islam. Så framställer man det.


Ändetiden 343, Vilddjuret och Den Falske Profeten ska kastas i Eldssjön

Det är den vägen det ska gå med, alla Vilddjuren, Världens Andemakter och med alla Falska Profeter, med Socialismen och Islam. De ska hamna i Eldssjön. För evigt ska de vara dömda och det ska synas för alla.


Ändetiden 344, Jesu seger blir total

Egentligen spelar det ingen roll vad som ingår i Vilddjuret och vad som är Den Falske Profeten, för Jesus kommer att segra totalt. Det ser vi här i upp 19:21.

De övriga alltså de som inte går Jesu väg, men inte är Vilddjuret eller Den Falske Profeten, kommer också att utplånas. Jesu ord, hans Evangelium är det som kommer att ta över välden.


Ändetiden 345, Jesu ord och Helig Ande ska segra

Det är Jesu ord, Evangelium och det är Guds Ande som ska ge segern. Det ser vi här i Upp 19:21.


Ändetiden 346, Inte heller i Upp 19 hittar vi något uppryckande

Det finns många som hävdar att allt ska bli kaos. Att människorna ska gå under. Och därför hävdar man, kommer de som tror och är vakna att ryckas upp från eländet och räddas, så att övriga sedan kan gå under.

Men är det i överenstämmelse med det vi läst här om Jesu kommande. Vi har inte hittat något uppryckande här.

1 Tess 4:16 – 17 är det bibelställe som man grundar det här med Uppryckandet på.

Men eftersom det här handlar om Jesu återkomst borde det stått här också.


Ändetiden 347, Själva Satan fängslas i 1000 år

Vilddjuret och den Falske Profeten skall alltså kastas i Eldssjön. Det har vi pratat om i tidigare avsnitt. Men vad ska hända med själva roten till det onda. Satan själv.

Enligt Upp 20 ska han fängslas. Han ska tas fast och fängslas i 1000 år.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar