fredag 13 april 2018


Ändetiden 400,
Summering,
Harmagedon är ett krig som kanske redan är igång



Det Bibeln kallar Harmagedon, och Hamongog, det är Gaza remsan. När Araberna fick självstyre där då var vi i Hes 39:11, alltså en bra bit in i profetian.

Även efter det Gaza remsan blev självständig kommer striderna enligt profetian att fortsätta mellan Israel och Araberna, vilket de ju också gjort.


Ändetiden 381, Gazaremsan
Profetian om Gaza remsan hittar vi i Hes 39:11. Där talas om ett område som Gog ska få till grav och det ska ligga öster om havet. Öster om havet ligger Gaza remsan och där fick Arabsidan självstyre 2005. Planen var att de på så vis skulle bli tillfreds och att Israel skulle kunna ha fred med palestinierna efter det. Men vi vet att det blev helt tvärs om.


Ändetiden 382, Harmagedon är Gaza remsan
Det är intressant att titta på ordlikheten mellan Harmagedon och Hamongog, den ort som skall ligga i det område som Gog får till grav.

I Hebreiska återges inte alltid alla vokaler och uttalet av dem kan vara osäkert. Likaså finns ändelser i Grekiska som läggs på orden. Därför är det troligt att Hamongog är samma sak som Harmagedon.

Och då är vi alltså där i profetian. I Upp 16:11 där det talas om att Ormen, Vilddjuret och Den Falske profeten ska samla Jordens styrande till krig och det i samband med Harmagedon, alltså Gaza.


Ändetiden 383, Attackerna fortsätter mot Israel även efter Gazaremsans självstyre
Vi kan läsa om att Israel ska begrava Gog på nytt 7 gånger för att rensa landet. Det är där vi är nu. Det är dessa nya angrepp av olika slag som vi hela tiden ser från Israels fiender.

Men Gud är med Israel även nu.


Ändetiden 384, Israels säkerhetsarbete leder till berömmelse för Israel
Det här att man begraver Gog och rensar landet ska leda till berömmelse. Och det är det vi ser idag när Israels säkerhetstjänst anses som den skickligaste i världen.


Ändetiden 385, Osloavtalet i Profetian
Förutom Gaza ska Arabsidan alltså de som kallar sig Palestinier ha också andra områden som också är deras gravar. Och det är de områden som de fått genom Osloavtalet.

Ordet grav här kan man tolka på två sätt. Dels att den religion som Israels motståndare har är en död religion. Dels att det här att de får de här områdena leder till deras undergång och död

Tänk Gud visste precis allt det här och skrev det i sin profetia för över 2000 år sedan.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar