onsdag 11 april 2018


Ändetiden 398,
Summering,
Gog kriget är i själva verket upprepade krig mot Israel


Gog kriget är alltså i själva verket flera krig och man kan se två faser i Gog Kriget, före och efter Gaza remsan, och det är många som ingår i den här kampen mot Israel.


Ändetiden 366, Gog kriget är i omgångar
Gog kriget ska ske i omgångar, inte som ett väldigt spektakulärt krig som många tror och går och väntar. Gog kriget har faktiskt redan pågått sedan 1948 när Israels motståndare angrep första gången. Och vi minns också krigen 1967 och 1973 och Libanonkrigen etc.


Ändetiden 367, Många går tillsammans i Gogs anda mot Israel
I Gog kriget deltar många länder och vi ser här i Bibeln en uppräkning av dem.


Ändetiden 368, Gog krigen består av två faser
Gog kriget sker inte bara i många omgångar, med angrepp efter angrepp av olika slag. Utan det kan dessutom delas upp i två faser, före och efter Gaza ramsans självstyre 2005. Gazaremsan nämns i Hes 39:11, alltså en bra bit in i profetian, och vi kan läsa hur det kommer att leda till motståndarnas förintelse, och hur Gazaremsan kommer att vara en plats för död, andlig död, en grav.


Ändetiden 369, Gogs mål är att förinta Israel nu när Judarna återvänt
Det är för att Judarna återvänt och skapat sitt land som Gog angriper. Israels motståndare tål inte det här utan vill överta landet.


Ändetiden 370, De samlade och föraktade Judarna vill Gog utplåna
Judarna har nu åter samlats, dessa som varit föraktade bland folken. Och Gogs mål är att utplåna det här som hänt.


Ändetiden 371, Israel har fått trygghet av Gud
Men Gud är Israels trygghet, han är med dem och ser till att Gog inte lyckas.


Ändetiden 372, Det är för att föra folk till tro som Gog finns där
Ja, det som händer med Israel idag är till för att föra folk till tro. För att folk ska se hur Gud är med, trotts alla angrepp, trotts alla försök av olika slag så har Israels motståndare inte lyckats. För Israel har sitt skydd i Gud, Israels Gud, och det fungerar. Gud finns och är mäktig.


Ändetiden 373, Människan ödelägger sin bror

Araberna runt Israel påstår ju att de är barn till Abraham, precis som Judarna och Israels barn. Då är det konstigt med detta hat av Judar och hat av den Israeliska staten, som tycks sitta så djupt.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar