lördag 7 april 2018


Ändetiden 394,
Det är vår tid och lite till



Det är intressant att läsa Joel 2:28 i en alternativ översättning för då ser man också andra saker.

Vi ser hur folk kommer att lev längre.

Joel 2:28 (Joel 3:1). | <Alt:> Och det sker därefter att jag utgjuter min ande över alla människor [allt evangelium], och era söner och era döttrar talar inspirerat, och era gamla har krafter kvar, och era unga män ser visioner.
Joel 2:29 (Joel 3:2).  Och också över tjänarna [slavarna] och över tjänarinnorna [slavinnorna], utgjuter jag i de dagarna min ande.


Att vi ska levra längre ser vi i vers 28 där det står era gamla ska ha krafter kvar. Och vi ser redan hur livslängden har ökat och hur folk lever längre och längre. Det är alltså en profetia i det.

Vi ser här också mera av vår tid, där alla är med. Det är inte bara de höga i samhället utan också tjänare och tjänarinnor.

Och vi ser att unga har visioner. Och här minns vi ungdomsrevolten 68. Det som lever kvar i mycket av vad som händer fortfarande.

Och inte bara den ungdoms revolt som var i värden, utan då kom också den Helige Ande och gav nya visioner och startade ny verksamhet även i den Kristna världen.

Men vi ska komma ihåg att vi ännu inte är framme dit vi ska komma, så det kommer mer och det blir kraftigare. Jesu seger kommer och vi kommer att få ett fantastiskt samhälle.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar