lördag 14 april 2018


Ändetiden 401,
Summering,
Jesu slutliga frälsning



Efter allt det här negativa som kommer att hända i ändens tid och som vi kan läsa om här i Hesekiel så kommer slutligen Guds frälsning genom Jesus. Och den kommer genom den Helige Ande och kommer till både Judarna och till Hedningarna, alltså de som inte är Judar och de sista verserna här i Hes 39 handlar om just det. Den frälsning som Jesus ska komma med.


Ändetiden 386, Den Helige Ande kommer

Precis som i Upp 19 där vi också kan läsa om Jesu frälsning för hela världen så kan vi det här, och här ser vi också, liksom i Upp 19, att det ska ske genom Den Helige Ande. Det är fåglarna som ska komma och göra verket. Fåglar är i bibeln en symbol på Ande och här den Helige Ande.



Ändetiden 387, Alla folk tar emot Jesus

Frälsningen blir total och alla folk kommer att omfattas av den. Och redan idag ser vi hur frälsningen går fram över världen på ett sett som vi aldrig sett förut.



Ändetiden 388, Israels folk tar emot Jesus

Också Israels folk kommer att förstå att Jesus är Guds son och kommer att ta emot honom.

Och det var för att de förrått Jesus, dödat honom som de varit fördrivna nu i 2000 år. Men nu är den tiden över och Israel kommer att inse att Jesus är deras Messias och ta emot honom och Guds alla profetior kommer att gå i uppfyllelse



Ändetiden 389, Israels folk kommer nu hem för Jesus förbarmar sig över dem

Det är nu dags för Israels barn att komma hem och vi har redan sett hur omkring 7 miljoner Judar återvänt hem till sitt land Israel.



Ändetiden 390, Messiasväckelsen är på gång i Israel

Idag ser vi en ökande Messiasväckelse i Israel, fler och fler tar emot Jesus som Messias. Det här är något unikt i den Judiska historien och jag har hört siffror på uppemot 500 000 judar som redan är Messiastroende och alltså har tagit emot Jesus som messias.


Ändetiden 391, Guds barmhärtighet kommer först

Fast majoriteten av Judarna ännu inte tagit emot Jesus så visar Jesus sin barmhärtighet mot dem och låter dem redan återvända och välsignar dem.



Ändetiden 392, Jesus kommer alltid att vara med Israel i fortsättningen

Den frälsning och den välsignelse som Jesus kommer att ge Israel kommer att vara för evigt och aldrig mer behöver Judarna känna sig förföljda för Guds profetia kommer att uppfyllas som lovar välsignelse och seger.


Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar