fredag 27 april 2018


Ändetiden 414,
Summering,
Jubel bland Guds sanna folk



Guds sanna folk jublar när den Falska Kyrkan har fallit, när det stora Babylon inte finns mera. Då får Guds sanna Brud komma fram, då stundar Bröllopet.

Vi får leva i Jesus, vara ett med honom.


Ändetiden 304, Jubel i himlen

Nu Jublar himlen och vilka är det. Jo det är de som har Jesus. Hans sanna tro. Det kan vi läsa i Ef 2:6

I de gångna avsnitten har vi läst om den Falska kyrkan, den Korrupta kyrkan (i Upp 17 och 18), och vi har kunnat se hur den skall falla ihop. Gud ska utradera den.

Här är några bibelställen där vi får läsa om det Gud vill ha. Det som kommer att ta över. Det sanna livet i Gud. Det här kommer alltså i Upp 19. Där kan vi läsa om hur vi ska vara som frälsta, som Kristna.


Ändetiden 305, Vi är med Gud

Här har vi åter ett Bibelställe som visar hur intimt vi får leva med Gud. Ja, vi är inte bara en del i hans himmel vi är också en del av honom själv. Och allt av nåd. Jesu verk är det som vi bara får ta emot.

Jesu frälsning är fantastisk. Ja den har ingen gräns för hela Guds frälsning är till för oss. För att vi skall bli som Gud vill ha oss.


Ändetiden 306, Vi ska ivra för Jesus, för vår Gud

Det är så Gud vill ha det. Vi ska fyllas av en sådan Iver för Jesus, för Gud att det flödar över. Att det blir en obligatorisk del av oss, av vårt liv.

Något som vi inte kan hålla inne med. Det riktigt bubblar ut. Ja det är ett tvång. Jesus finns alltid där.


Ändetiden 307, Guds sanna folk är stort och mäktigt och sprider Evangelium

Vi får höra en stor folkskara. En mäktig folkskara som lovprisar Jesus. Ja, det låter lika starkt som ljudet av Åskan. Det hörs överallt.

När man hör den Falska kyrkan tror man att det knappast finns någon med den sanna tron. Men det gör det alltså. De är många, och de sprider budskapet om Jesus, om Evangelium.


Ändetiden 308, Lammets bröllop kommer

Bröllopet målet för Gud med hela Guds frälsningsplan. Bröllopet mellan Jesus och församlingen. Den sanna människan som är som Gud vill ha oss.

Bröllopet är en bild av när Jesus kommer, när Jesus blir vår Herre, totalt sett. Det är då den här föreningen mellan Jesus och församlingen äger rum som Bibeln kallar för bröllopet.


Ändetiden 309, Det finns ingen fördömelse för dem som lever i Jesus

I Jesus är vi fria från den fällande domen. Det finns ingen fördömelse för dem som lever i Jesus. Vi är rena i hans namn. Han har tagit våra synder upp på korsets trä i vårt ställe.


Ändetiden 310, Gud är sanningen

Det här är också ett budskap som vi möter på många ställen i Bibeln. Gud är sanningen. Gud vill att vi ska vara öppna. Han vill se oss som vi är, med alla våra skröpligheter, för det är då han kan frälsa oss.


Ändetiden 311, Endast Jesus, vår Gud, ska vi tillbe

Det är viktigt att vi tänker på det. Det är endast Jesus, vår Gud som vi ska tillbe. Idag är alla möjligt Gudar inblandade i vårt samhälle och folk tillbe åt alla möjliga håll, Jesus har helt kommit i skymundan idag.

Och vi ser i vårt samhälle hur det leder till olycka. Ja, hela vårt samhälle håller på att falla ihop. Guds välsignelse finns inte mer idag. Det är alltså viktigt att vi tillber Jesus, och endast Jesus.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar