lördag 28 april 2018


Ändetiden 415,
Summering,
Jesus kommer


Här i Upp 19 är Jesu återkomst beskriven, och det är något som vi alla kristna går och väntar på och ser fram emot.

Men när vi läser det så ser vi att det inte bara är ett skeende rakt av utan att det innehåller flera intressanta profetior om skeenden i samband med Jesu kommande.


Ändetiden 312, Jesus kommer med rättfärdigheten

Här i fortsättningen av det Upp 19 beskrivs Jesu återkomst och många tror att det här är ett skede som ska ske på en gång.

Men här finns många beståndsdelar som beskriver olika delar av det som är Guds frälsning. Saker som kommer att ske över tid och i olika skeden. Och saker som vi också just nu är mitt uppe i.

Här finns alltså beskrivet Jesu kommande och världens slutliga frälsning genom honom. Men vi börjar att titta på den första versen Upp 19:11 och vad den berättar.


Ändetiden 313, Frälsningen är dold innan man kommer till Jesus

Jesus ser och vet allt, han har all makt, och han kan också frälsa. I hans namn har vi frälsning. När vi får Jesus i oss, blir en del av honom, då förstår vi hans namn, vi förstår hans budskap, frälsning. Det som ingen människa av sig själv förstår.


Ändetiden 314, Jesus har offrat sig

Att det är Jesus ser vi på att han har kläder doppade i blod. Det är från hans offer, när han blev vår frälsare.


Ändetiden 315, Vi får alla vara med Jesus

Alla som följer Jesus får vita kläder och en vit häst. De får samma saker som Jesus. De blir ett med honom. Jesu frälsning gäller.


Ändetiden 316, Evangelium kan också bli till dom

Det finns flera komponenter i Guds frälsning av människan. Komponenter som är verksamma idag.

Ett av stegen här utgår från Jesu mun. Det är Jesu ord som är som ett svärd. Ett tveeggat svärd.

Jesu ord, är ord till frälsning, men tar vi inte emot honom då blir hans ord oss till dom.


Ändetiden 317, Guds Järnstav Islam slår folken idag

Det kan tyckas lite konstigt med rubriksättningen att Islam skulle vara Guds Järnstav som är igång idag och slår folken.

Men när vi tittar oss omkring ser vi att det är så. Islam går fram med skräck och våld över världen och snart ingen vågar gå emot den.

I Bibeln kan man finna att församlingen i Tyatira, som är en profetia på Islam, har fått Järnstaven och vi skall titta mera på det.


Ändetiden 318, Vredens vinpress trampas idag

Nästa sak som vi hittar här är Vredens Vinpress. Den har vi också läst om i Upp 14:18. Och den är verksam idag. Vredens Vinpress är det vi ser idag i Syrien, och därmed kan vi alltså åter säga att Jesu kommer mycket snart.


Ändetiden 319, Jesus styr skeendet

Det är viktigt att veta i dessa dagar när allt ser mörkt ut. När ondskan ser ut att ta för sig, att det är Jesus som styr. Han är Konungarnas konung, och Herrarnas herre.


Ändetiden 320, Guds Ande tar över Världen

Det är Guds Helige Ande som ska göra det hela på slutet.

Ängeln som ropar här i vers 17, står i Solen och solen är en symbol på Jesus. Det här är alltså Jesu verk det som kommer. Och vi kan läsa om hur ängeln ropar på fåglarna här i Upp 19:17, och fåglar är en symbol i bibeln på Andar.

Så det som kommer att hända är att Guds Helige Ande, Jesu Ande, kommer att göra verket. Det är han som kommer att omvända världen tillsammans med Jesus.


Ändetiden 321, Guds Festmåltid

Det är en Festmåltid Guds Ande ska ge. Guds Festmåltid. Och inte vilken fest som helst utan Bröllops Festen.

Det är dit vi har kommit, här i Profetian, Bröllopet står för dörren.


Ändetiden 322, Festmåltiden gäller både oss Kristna och Judarna

Man kan också fråga sig om detta med Bröllopet, och Festmåltiden bara gäller Judarna och Israel. De ska ju få tillbaka sitt land och alla löften som Gud gett i Bibeln ska gå i uppfyllelse.

Men tittar vi i historien så ser vi att när Gud välsignar Israel då Välsignar han också Hedningarna, så Bröllopet är alltså både för Israel och för oss Hedningar.


Ändetiden 323, Guds Ande fyller Alla

Guds Ande kommer att verka totalt. När Gud uppfyller sina löften här på slutet kommer det att upplevas som en fantastisk fest, en Bröllopsfest, där Jesus blir vår herre totalt över Jorden.

Och det är alltså Guds Ande som kommer att göra det här. Ingen kommer undan. Guds ande är kraftig och går fram överallt.


Ändetiden 324, Ande Kampen är intensiv mellan Ondskan och Jesus

Men det är inte bara Guds Helige Ande som kommer att verka, utan också Vilddjurets Ande. Det kommer att vara en intensiv kamp. Och i den kommer de styrande på Jorden att också delta.

Vi ser det här idag. När Massmedierna, ja nästan allt här i väst kör samma budskap. En stenhård kampanj mot allt Kristet. Ja hela samhället har bestämt sig för att nu ska Jesus bort.


Ändetiden 325, Hela världen går med djävulen

Det är så det är idag. Överallt ser vi det. Hur ondskan har tagit över. Kampen är hård för Guds folk och ser man sig omkring tror man nästan det är kört.

Men så här ska det bli, det ser vi i vers 19. Jordens härskare ska gå med Vilddjuret. Han som går den ondes väg. Han som ska föra kampen mot Jesus.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar