söndag 8 april 2018


Ändetiden 395,
Änden har sina tecken


Här ser vi några av de tecken som ska komma i änden. Det som ska föregå Guds seger.

Vi har sett flera av dem på andra ställen men också här i Joel finns en del av tecknen.

Joel 2:30 (Joel 3:3).  Och jag skall ge [sätta] tecken [förebud] [i] himlen och blod och eld och molnpelare på jorden [marken].
Joel 2:31 (Joel 3:4).  Solen vänder i mörker och månen i blod, inför [före] Jesu [Jashves] kommande dag, den stora och strålande [som uppenbarar sig, och vördade, och hemska, och sista].


I våra dager sker det saker ovanför våra huvuden, på himlen, i rymden runt jorden. Där är fullt av satelliter. Det är något helt nytt, och det är kanske det som står här om tecken i himlen.

Vi ser också att det ska vara tider med Krig och det talas om blod och eld och molnpelare. Det vet vi kommer från bomber och speciellt från kärnvapen. Och det är också något som vi sett i våra dagar.

Men hur ska vi tolka att Solen vänds i mörker och Månen i blod. Rent fysiskt har vi idag städer där smogen är så svår att man knappt ser solen och månen, men att solen skulle totalt bli mörk det ser vi inget av idag, annat än det som alltid varit nämligen Solförmörkelse och Blodmånar, och vi hade ju en speciell serie av det under 2014 och 2015.

En annan tolkning av det här är att se Solen som Jesus och Månen som församlingen. Och vi kan ju se idag hur Jesus försvinner mer och mer ur vårt västerländska samhälle. Och vi ser också hur Församlingen förföljs, Kristna betraktas som konstiga och något som vi inte ska ha i dagens samhälle.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar