måndag 23 april 2018


Ändetiden 410,
Summering,
Harmagedon kriget har redan startat



Här på slutet av Vreden kan vi se hur den välsignelse som Gud har utgjutit över människosläktet tar slut, och främmande religioner väller in i det som en gång var vår Kristna Västvärld.

Och vi ser också hur Ormen, Vilddjuret och Den falske Profeten går ut i världen och Förför världens ledare och det krig som kallas Harmagedon redan har kommit igång.


Ändetiden 255, 6 e skålen, Sista välsignelsen försvinner

Här står i den 6:e skålen att floden Eufrat ska torka ut. Eufrat är den sista välsignelsefloden från Eden. Det kan vi läsa om i 1 Mos 2. Vi kan också läsa om att det här bereder väg för Konungarna från öster.

Det är det vi ser idag när välsignelsen som vi haft i Västvärlden tar slut och i stället kommer Österländska religioner och Islam och strömmar in hos oss.


Ändetiden 256, De tre Onda Andarna i vår tid

De Tre Onda Andarna kommer och de är Välgödda, de är inte som ormen i paradiset, magra, utan de är som paddor.

Och ser vi i vårt samhälle idag ser vi hur dessa onda Andar finns överallt och det tar för sig i dagens samhälle.


Ändetiden 257, Ormen förleder församlingen

Den 1:a av de tre onda andarna är alltså Ormen, eller Draken som det också kan översättas. Det var Ormen som lurade Eva i lustgården. Eva är ju en symbol för församlingen. Och det är alltså det vi ser här. Församlingen leds fel av Ormen, av djävulen.

Ondskan har alltså kommit in i våra församlingar.


Ändetiden 258, Vilddjuret förför Världen

Den 2:a Onda Anden som vi kan läsa om här i Upp 16:13 är Vilddjuret och det var det vi läste om i Upp 13. Vi kommer ihåg från avsnitten om den delen att det första vilddjuret var kolonialstaterna i början av 1900 talet och det andra vilddjuret det med två horn det var Supermakterna under andra hälften av 1900 talet.

Det är alltså den Anda de har kommit med, den avkristning och den världsliga makt de skapat som är den här 2:a Onda Anden.


Ändetiden 259, Islam och andra Främmande religioner, går fram idag

Islam är en religion som grundades av Profeten. Och vi ser hur den har framgång i dagens samhälle. Och det stämmer alltså med den här profeten som talar om Den Falske Profeten som skall vara en av de tre onda Andarna här på slutet.


Ändetiden 260, Djävulen samlar världens ledare till Krig

Och dessa Onda Andar, som vi talat om i tidigare avsnitt, de går ut i hela världen och det är det vi ser idag. Hela världen är vriden idag. Ondskan finns överallt och många länder går fel väg idag.

Och målet för ondskans Andemakter är alltså att skapa ett väldigt krig. Ett Krig mot Gud. Och vi vet idag att ett krig skulle kunna bli orenhört förödande och kanske utplåna hela vår civilisation.

Och det är alltså Ondskans mål.


Ändetiden 261, Guds väldiga dag är nära

Här ser vi alltså slutet. Guds väldiga dag. Den dag när han ska komma, när han ska ställa allt tillrätta, när Jesus ska regera världen. Det är den som kommer och det är det Djävulen vill stoppa.

Vi såg i förra avsnittet hur Djävulen samlade sina härar och jordens styrande till Krig mot Gud. Och här har vi alltså Guds svar. Guds väldiga dag som är Jesu fullständiga seger.

Vi är inte här än men vi tittar på det i alla fall så att vi ser att Jesus ska segra.


Ändetiden 262, Var beredd Jesu tillkommelse är snart här

Det är speciellt viktigt att vänta Jesus i denna tid. Han kommer snart och vi måste vara beredda. Leva nära honom. Har man inte Jesus har man inget försvar mot all ondskan som finns överallt idag, och alla ser hur tom man är och fel på det. Man är som vore man naken.

Det är bara Jesus som kan vara vårt skydd och styrka. Och här påminner han oss alltså om att han kommer snart och då gäller det att vara vaken.


Ändetiden 263, Harmagedon är konflikten med Gaza och Hamas som just nu pågår

Nu kommer vi till ett verkligt intressant ställa. Harmagedon är något som många ser framför sig och som man säger ska komma, men det är igång idag.

Ordet Harmagedon i Upp 16:16 hänger samman med ordet Hamongog i Hes 39:13. Och det är alltså det, som utspelar sig mellan Israel och Hamas i Gaza remsan, som är Harmagedon.

Vi ser det alltså idag, det pågår, men det är inte färdigt än.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar