onsdag 2 maj 2018


Ändetiden 419,
Guds domstol



Vi har nu passerat summeringarna av det jag skrivit tidigare och nu ska vi gå vidare i Uppenbarelseboken och kommer då till beskrivningen av Guds domstol. Den alla ska ställas inför. Och där ska alla dömas efter sina gärningar, det de gjort och inte gjort.

Men Jesus är vår räddare, för står vi i livets bok, alltså har tagit emot Jesus då kommer vi inte att sluta i eldssjön, vilket alla får göra annars.

Så det stora ställningstagandet i livet är alltså om vi tar emot Jesus eller ej.


Upp 20:11. Och jag ser en väldig skinande [vit] tron och han sitter på den. Jorden och himlen flyr bort från hans ansikte, och ingen plats finns för dem.
Upp 20:12. Och jag ser de döda, små och stora, ställda inför Gud, och böcker öppnas och ytterligare en bok, det är livets, och de döda döms utifrån det som skrivits i böckerna, enligt deras gärningar.
Upp 20:13. Och havet ger ifrån sig de döda, i sig, och döden och dödsriket [Hades] de ger ifrån sig de döda i sig. Och de döms, var och en enligt sina gärningar.
Upp 20:14. Och döden och dödsriket [Hades] slängs i elds sjön. Detta är den andra döden.
Upp 20:15. Och om någon inte finns skriven i livets bok, slängs han i elds sjön.

Alla ska alltså dömas utifrån det de gjort i livet men de som står i Livets bok, har tagit emot Jesus de hamnar inte i eldssjön.

Vi kan också läsa om domen när vi läser Joh 3:17 och framåt. Där står också att det är genom Jesus som vi slipper att dömas. Alltså dömas till slutlig förkastelse i eldssjön.

Joh 3:17. För inte sänder Gud sin son till världen för att döma världen, utan för att världen skall frälsas [räddas, helas, göras bra] genom honom.
Joh 3:18. Den som tror på [litar till] honom, han döms inte, men den som inte tror har redan [nu] dömts eftersom han inte trott [litat] på Guds enfödde sons namn.
Joh 3:19. Och det är domen, att när ljuset kommer till värden älskar människorna mörkret [det förmörkade] mera än ljuset, för deras gärningar är onda [syndiga, elaka].
Joh 3:20. För var och en som gör ont hatar ljuset och kommer inte till ljuset för att han inte skall låta sig tillrättavisas om sitt handlande.
Joh 3:21. Men den som gör sanningen kommer till ljuset för att klargöra att hans handlande är i Gud.

Det är intressant att se att den dom som alltså ska komma för alla, den är redan här och det är vårt ställningstagande till Jesus, som dömer oss.

Och här i vers 21 kan vi också se att när vi gör sanningen, det vill säga går Jesu väg, då får vi komma till honom, han som är ljuset. Då tar han hand om oss, och leder oss och då är och blir vi inte dömda.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar