torsdag 10 maj 2018


Ändetiden 427,
Till och med Döden ska försvinna



Det är fantastiskt, men när Gud har nått sitt mål då finns inte Döden mera. Alla den sorg som har med döden att göra är borta.

Ja allt ond och all smärta kommer att vara borta.

Upp 21:4. Och Gud skall utplåna varje tår från deras ögon, och döden skall inte vara mera eller sorg eller gråt eller plåga [möda] skall vara mer, för det som varit är borta.


Det här är alltså ett fantastiskt löfte. När Guds rike kommer, allt blir som Gud vill, då finns inte döden mera. Livet är evigt.

Hur ska det här gå till säger någon att Döden försvinner och livet blir evigt. Ja vi vet inte idag. Men Gud vet och det är han som lovat så då kan vi lita på det. På samma sätt som vi kan se hur alla de andra profetiorna går i uppfyllelse en efter en.

Och ingen plåga och ingen sorg ska det vara heller. Allt ska vara nytt och fräscht och fritt från alla sorg och död och elände som vi har nu.

Det är Guds som har utplånat döden och lidandet, Plågan och sorgen.

Och som vi minns från tidigare avsnitt (I bibeln Upp 19:20 och Upp 20:10) så är Vilddjuret och Den Falske Profeteten, ja t o m Djävulen själv, Satan, Den luriga Ormen, alla kastade i sjön som brinner med Svavel. Allt det onda är avskaffat. Jesus har vunnit en total seger.

Guds rike blir fantastiskt.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar