tisdag 8 maj 2018


Ändetiden 425,
Jesus är hos oss, bor med oss



Gud ska bo bland oss. Hans tält ska stå hos oss.

Gud är enkel. Han bor inte i palats, nej han bor i tält, i sitt tabernakel.

Upp 21:3. Och jag hör en väldig röst från himlen som säger: Se Guds tabernakel [tält, boning] är bland människorna och han skall bo [tälta] bland dem. Och de skall vara hans folk och han skall vara guden bland dem, deras Gud.


Och vi minns hur Jesus sa: Den som är störst bland er han vare de andras tjänare.

Det är fantastiskt, Gud är inte långt bort. Inte långt där uppe och otillgänglig, Nej han är hos oss, bor hos oss, och hjälper oss, ger oss det vi behöver. Hans frid blir vår frid, Hans fred blir vår fred. Och i Jesus får vi varar fullkomliga. För det är han som har frälst oss och hans frälsning är fullkomlig.

Halleluja Jesus lever!!

Det här är skillnad mot alla andra religioner, där jag ska arbeta mig upp till Gud, där jag med mitt handlande ska behaga Gud.

I den Kristna tron är det alltså Gud som kommer till oss. Och blir en del av oss, bor mitt ibland oss, och i sitt enkla tält.

Och i Kristendomen får vi hans frälsning, hans renhet, hans fullkomlighet, gratis, och den blir vår. Vi är godkända inför Gud av nåd.

Och när vi gör det då flyttar Gud in i oss och vi får leva som en del av honom. Han blir vårt livselixir som tar hand om vårt liv och leder det till seger.

Så det är inte bara så att vi i frälsningsögonblicket får del av Guds frälsning, och renhet, utan Gud tar också hand om oss och ser till att vårt liv blir som han vill ha det. Det är det som är frälsningen.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar