söndag 13 maj 2018


Ändetiden 430,
Evangeliet är Gratis



Jesus är livets källa, Det friska vattnet, Räddningen, Frälsningen, och det är Gratis, Fritt och för intet.

Upp 21:6. Och han säger: Det är gjort [har blivit till, har fötts]. Jag är Alfa och Omega, början och slutet [resultatet]. Åt den som törstar skall jag ge från källan med livets vatten, fritt [gratis].

Det är därför som man som kristen inte ska ta betalt för Evangelium. Det är gratis. Det är fritt. Fritt att ta emot för var och en som vill.


Så är Guds ord. Och det är därför som vi kunde läsa om det hemska Babylon det Gud tyckte så illa om. I Upp 17 0ch 18. Där prästerna var som handelsmän som åkte runt och sålde Evangelium.

Upp 18:11 Och jordens [markens, landets] handelsmän klagar [jämrar sig] och sörjer över henne, därför att ingen längre köper deras bördor [laster, skeppslaster].

Här kan vi läsa om det, hur det var handel med evangelium som var det man pysslade med i det Stora Babylon, bilden på den fallna kyrkan. Och det var det som tog slut.

När Gud besegrade det Stora Babylon då blev Evangelium på nytt gratis. Fritt och för intet.

Den församling som var en krämarförsamling och som tog betalt för frälsningen. Tog betalt för Guds ord fick Gud utrota för att han seger skulle komma som han ville ha det.

Från Jesus är Evangeliet gratis och det ska det fortsätta att vara också från vår sida.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar