fredag 25 maj 2018


Ändetiden 442,
Frälsningen finns alltid


Frälsningens Port ska aldrig stängas. Vi ser det i vers 25. Portarna till Guds stad ska inte stängas.

För i Guds stad finns inget mörker. Ingen tid för hemskheter. Nej, där finns alltid Frälsning.

Upp 21:25. Och dess portar skall inte stängas på hela dygnet, för det skall inte vara natt där.


Det finns de som talar om att tiden för frälsning ska ta slut. Men det är inte bibliskt.

Inte heller finns speciella dagar när frälsning kan upplevas, som t ex på Påskafton. Nej alla dagar alla tider är frälsningen tillgänglig.

Visst en människa kan bli frälst medan hon lever. Sedan är det slut. Men det finns inga historiska tider där frälsningens port ska vara stängd. Inga speciella dagar som är bättre än andra.

Och som vi gått igenom tidigare. Inga speciella platser. Inga speciella Ceremonier. Nej det är Jesus som gör det, och Guds Ande, och Frälsning sker i Jesu namn, genom Jesu försoning och till Jesu renhet.


Här i Joh 3:16 – 17 ser vi att det är genom Jesus som frälsningen har kommit. Det är genom Jesus som det eviga livet har kommit.

Joh 3:16. För så älskar Gud världen att han ger sin enfödde son, så att var och en som tror på [litar till] honom inte skall tillintetgöras [fördärvas, förstöras] men skall ha evigt liv.

Jesus ska frälsa världen men inte bara världen utan var och en som tror på Jesus. Frälsningen är fritt och för intet och sker enbart genom tro. När vi litar på att Jesus gjorde det för oss då är vi frälsta.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar