söndag 6 maj 2018


Ändetiden 423,
Redan nu har Gud börjat



Det är intressant att konstatera att redan nu har otroligt mycket hänt. Tittar vi på hur våra föräldrars föräldrar levde, och vidare tillbaka i generationerna bakåt så har vi idag en helt annan värld.

Upp 21:1. Och jag ser en ny [fräsch, frisk, kvalitativt ny] himmel [Guds boning, stjärnhimmel] och en ny [fräsch, frisk, kvalitativt ny] jord [mark, land], ty den tidigare himlen [Guds boning, stjärnhimmel] och den tidigare jorden [marken, landet] är passerad [är försvunnen] och havet [sjön] finns inte mer.


Då för bara över 100 år sedan fanns knappt elektriskt ljus. Bilar hade just kommit, TV var ett okänt begrepp.

Läkarvetenskapen stod på en helt annan nivå än idag.

Ja nästa allt var annorlunda.

Jag minns själv de som bodde på landet när jag var barn. De fick bära in vattnet, och hade utedass, också mitt i vintern. Dusch möjlighet fanns inte hos många och inga kylskåp och frysar.  Etc.

Vi kan alltså konstatera att redan har mycket hänt. Redan har Gud gjort saker nya. Helt annorlunda. Och mera kommer. Det märker vi nu när vi också fått mobiltelefoner med internet.

Ja hela tillvaron är redan nu totalt annorlunda mot vad den var för bara 100 år sedan.

Gud arbetar alltså redan på ett rent fascinerande sätt och vänder upp och ner på hela tillvaron för mänskligheten. Saker som var jobbiga förr är tillrättalagda idag. Saker som man inte visste förr, vet man idag.

Och det här visste Gud, han visste att det skulle bli så här, och mera kommer.

Och den här tillvaron som vi lever i idag och kommer att leva i, den fordrar människor som har Jesus i sig. Människor som tänker rätt. Människor som tar hänsyn. Människor som förlåter. Allt det Jesus lärde oss. Det måste finnas. Annars blir den här tillvaron omöjlig, och det är det vi ser idag.

Vår tid kräver kristen tro på djupet, ända in i hjärtat om samhället ska fungera.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar