tisdag 29 maj 2018


Skäms Kristdemokraterna för Jesus?
180529



Jag lyssna idag på Ebba Busch Tors Tal till Nationen i SVT . Det som slog mig var att hon liksom alla andra nu för tiden, i det offentliga rummet, inte en enda gång sa Jesus. Nej hon klarade inte ens av att säga Kristet.


Det närmaste hon kom var till uttrycket ”Judiskt Kristen Etik”. Det var det KD stod för enligt henne. Det var det vi skulle ha i landet enligt henne. En Etik, inte en tro.

Skäms man inom KD för Jesus. Det var ju det Kristna som en gång var grunden när KD bildades som KDS. Det behövdes ett Kristet alternativ i politiken. Sverige hade börjat avkristnas och man skulle ta bort Kristendomen ur skolorna. Och det var då KDS bildades för det var väldigt många som ville att Sverige även i fortsättningen skulle vara ett Kristet land.

Och KD s syfte från början var alltså att lyfta fram det Kristna, att ge Jesus en plats i politiken.

Men frågar man sig, finns det kanske inga Kristna idag i vårt land. Har man lyckats avkristna idag så pass mycket att ett Kristet parti inte har någon plats i Riksdagen. Det blir för få som röstar på det.

Och då får man i stället bli ett Sjukvårds parti som driver kampen mot Sjukvårdsköerna. Det är inte klokt. Och samtidigt kommer andra religioner in i landet och tar för sig. Och vår egen Tro på Jesus, den Tro som get oss det land vi hade, det främsta i världen, när man började avkristningen. Den Tron vågar man alltså inte ens prata om idag.


Jesus hjälp oss vi går under!!

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar