måndag 21 maj 2018


Ändetiden 438,
Själva Frälsningen i Jesus är lika för alla


Det är samma väg in till frälsningen i Jesus. Även om det finns 12 ingångar så är alla en Pärla. Alla ingångar är Jesus och hans försoning.

Upp 21:18. Och murens byggnadsmaterial var jaspis, och staden var av rent guld, lik rent [klart] glas.
Upp 21:19. Och varje fundament i stadsmuren var smyckad med en värdefull sten, det 1:a fundamentet, jaspis, det 2:a, safir, det 3:e, kalcedon, det 4:e, smaragd,
Upp 21:20. den 5:e, sardonyx, den 6:e, karneol, den 7:e, krysolit, den 8:e, beryll, den 9:e, topas, den 10:e, krysopras, den 11:e, hyacint, den 12:e, ametist.
Upp 21:21. Och de 12 portarna är 12 pärlor, varje port är av en pärla. Och stadens gata är av rent guld, som genomskinligt glas.


Så även om vi alltså kan vara annorlunda som kristna i olika delar i vår tro så har vi alla Jesus tillsammans, och det finns bara en väg till frälsning, och den går genom Jesus och hans försoning.

Och även om portarna här alltså är 12 så har alla en Pärla i sig. En likadan pärla.

Oberoende av i vilken kyrka eller samfund man blir frälst, Vad samfundet heter etc. så är det Jesu blod som renar. Samma blod. Samma Jesus.

Och det är intressant att det fanns 12 fundament med olika ädelstenar, och det fanns alltså också 12 ingångar men där var det likadant, de hade alla en pärla. Att komma in är likadant för alla.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar