lördag 19 maj 2018


Ändetiden 436,
Gud står för öppenhet och sanning



Gud är sanning, Gud är ärlighet. Guds frälsning är transparent, som man kallar det idag när saker är ärliga och öppna.

Upp 21:18. Och murens byggnadsmaterial var jaspis, och staden var av rent guld, lik rent [klart] glas.
Upp 21:19. Och varje fundament i stadsmuren var smyckad med en värdefull sten, det 1:a fundamentet, jaspis, det 2:a, safir, det 3:e, kalcedon, det 4:e, smaragd,
Upp 21:20. den 5:e, sardonyx, den 6:e, karneol, den 7:e, krysolit, den 8:e, beryll, den 9:e, topas, den 10:e, krysopras, den 11:e, hyacint, den 12:e, ametist.
Upp 21:21. Och de 12 portarna är 12 pärlor, varje port är av en pärla. Och stadens gata är av rent guld, som genomskinligt glas.


Guds frälsning är som glas. Den är genomskinlig. Sanning är det fundamentala i tron på Jesus. Och det är när vi är ärliga som förlåtelse kan fungera.

Vi möter det här på olika ställen. Vi ser det i Upp 15:2

Upp 15:2. Och jag ser såsom ett hav av glas blandat med eld och de som segrar från vilddjuret och från hans bild och från hans märke [prägling, kännetecken], från hans namns siffra. De hade ställt sig vid [på, mot] glas havet och håller Guds harpor.

Här ser vi de människor idag som inte har fallit för Värdens lockelser i våra massmedia (Vilddjurets bild, TV och Vilddjurets märke, www) utan har dem för att hålla sig informerade om skeendet. De se idag allt som händer just som det händer. En unik situation i världshistorien. Men också alltså en försmak av vad som ska komma när Guds rike upprättas och de Himmelska Jerusalem upprättas.

Vi möte också det här i Upp 4:6

Upp 4:6. Och framför tronen är ett hav av glas lik kristall, och i tronens mitt och runt omkring tronen, 4 väsen som är fulla med ögon framtill och baktill.

En bild av Guds Himmel. Öppenheten hör alltså hemma i Guds himmel. Gud är sanning.

Och vi möter det här också i 1 Mos 2

1 mos 2:25 Och mannen [Adam] och hans hustru var båda nakna [listiga] och skämdes inte inför varandra.

Att Adam och Eva var nakna är just en symbol på den öppenhet som Gud vill ha. Allt ska synas och vi ska inte gömma något för varandra. Och det är alltså så det kommer att bli när Guds rike tar över och Guds vilja genomförs helt och hållet. Guds Jerusalem är en genomskinlig stad.

Alla information kommer att vara tillgänglig. Och det system man har idag för att stänga saker, för att ta betalt för information, för att censurerar eller vad det nu är som begränsar kunskapen. Den ska inte finnas i Guds Jerusalem.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar