fredag 4 maj 2018


Ändetiden 421,
Gud gör allting nytt



Det Gud gör och som är hans mål för oss det är något som är helt annorlunda. Det är något komplett nytt Gud ger oss. Det här är som i frälsningen, man blir en ny skapelse i Jesus, Ja man blir en del av Jesus, får leva i honom, och han blir en del av oss.

Det är det här som beskrivs här i Upp 21:1. Hur allt blir nytt när Gud får sin vilja igenom.

Upp 21:1. Och jag ser en ny [fräsch, frisk, kvalitativt ny] himmel [Guds boning, stjärnhimmel] och en ny [fräsch, frisk, kvalitativt ny] jord [mark, land], ty den tidigare himlen [Guds boning, stjärnhimmel] och den tidigare jorden [marken, landet] är passerad [är försvunnen] och havet [sjön] finns inte mer.


Många tror att det här bibelstället säger att Jorden och Himlen ska först totalt utplånas och sedan ska Gud ge oss en ny jord och en ny himmel.

Men så behöver det inte gå till, utan Gud förvandlar det som är ofullkomligt till det som är fullkomligt, och allt blir nytt. Det är som när man blir frälst, den gamla kroppen finns där fortfarande, men den är som ny, hela ens sinne blir förvandlat.

Så kommer det alltså att bli här också, Guds frälsning blir här total för mänskligheten, alla får vara med.

Och vill vi se det här med Himlen och det här med Jorden som något symboliskt. Så står ju Himlen för Gud och hans boning. Där sitter Jesus och vi får sitta med honom. Som Paulus skriver om i ett av sina brev.

Och Jorden det är det Gud skapade när han utsåg Israel, När han kallade Abraham. Och vi som Kristna får vara med i det här som inympade grenar i det sanna olivträdet som Paulus skriver om. Och det är alltså Guds Församling, och Bruden.

Och här, som vi kommer att se, så blir allt det här förenat i en enda stor gemenskap i Gud och hans frälsning för alla.


Och här har vi alltså det som i andra ställen beskrivs som Bröllopet. Guds festmåltid.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar