onsdag 16 maj 2018


Ändetiden 433,
När Plågorna är slut kommer Guds totala frälsning


Det är intressant att konstatera att här finns en av de 7 änglarna. De som Johannes såg i Upp 16, de med skålarna med plågorna. Det vi läser här i Upp 21 är alltså något som kommer efter plågorna.

Upp 21:9. Och en av de 7 änglarna [budbärarna] som hade de 7 skålarna, som var fulla med de 7 sista plågorna, kommer till mig och säger: Kom hit, jag skall visa dig bruden, Lammets hustru.


Det är intressant att konstatera för dem som undrar vad som kommer efter de 7 plågorna, efter plågorna kommer Guds rike. Det kan vi alltså se för Upp 21 kommer efter Upp 16 (med plågorna) och en av änglarna från Upp 16 är t o m med här.

Sedan är det kanske så egentligen att 1000 årsriket också kommer mellan plågorna och Guds slutliga frälsning. Och 1000 årsriket läste vi om i Upp 20:4.

Men här i Upp 21 är allts Guds slutliga frälsning och det är föreningen mellan Jesus och hans Brud. Det är Bröllopet som kommer, Bruden som ska vara Lammets hustru.

Och Bruden det är vi troende, det är Jesu församling, de som lever i Jesus. Är ren i hans blod, hans försoning. Kommer från honom, på samma sätt som Eva kom från Adam.

Bröllopet, föreningen mellan Jesus och hans församling, det kan vi också läsa om i Upp 19:7 – 8.


Upp 19:7. Jubla och lovprisa och ge ära till honom, för lammets bröllop kommer och hans brud [kvinna] gör sig i ordning.
Upp 19:8. Och hon får klä sig i fint linne, rent och skinande, för det finna linnet är de frikännande domarna för de heliga.

Och det vi läste i upp 19:7 var när den Falska Kyrkan, det Stora Babylon hade fallit. Och det är alltså samma tid vi då ser här.

Då när Gud är färdig med Ondskan i världen, Avgudadyrkan och all falskhet.

Det är då Guds rike kommer i full kraft. Det är då Jesu seger blir total.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar