fredag 11 maj 2018


Ändetiden 428,
Guds frälsning är verklig och total



Det är sanning, Jesus kommer att segra, förvandla allt och upprätta sitt rike. Vi behöver inte gå runt och tveka och undra om kanske Satan ska vinna till sist. Det är Jesus som ska vinna.

Upp 21:5. Och han som sitter på tronen säger: Se jag gör allting nytt [fräscht, friskt, kvalitativt nytt]. Och han säger till mig: Skriv att dessa ord är sanna och tillförlitliga.


Vi ser här i vers 5 hur Gud riktigt understryker att Jesu seger ska bli total. Hela världen ska frälsas. Det är något vi kan lita på. Allt ska bli nytt. Bli som Gud vill ha det. Guds rike.

Jesu seger kommer att vända upp och ner på allt. Inget blir som tidigare i Guds rike. Och det blir fantastiskt. Det har vi kunna se i de versar vi läst. Och Jesu seger kommer.

Det är alltså det här som blir resultatet av det vi kan läsa om i Joh 3:17 när Gud genom Jesus gör allt nytt. Och låter denna Jesu seger blir total.

Joh 3:17. För inte sänder Gud sin son till världen för att döma världen, utan för att världen skall frälsas [räddas, helas, göras bra] genom honom.

Hela världen kommer alltså att frälsas till slut. Jesu löfte håller. Halleluja.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar