lördag 26 maj 2018


Ändetiden 443,
Jesus vare lovad som frälste oss



Det är en glädje att bli frälst. Det är en glädje att bli fylld med Guds Ande. Och det ger en lovsång. En lovsång till han som gjorde det. Jesus.

Upp 21:26. Och man skall bära folkens ära och lovprisning till den.


Det är så det kommer att bli hela jorden kommer att vara full av denna lovsång till Jesus. För hela jorden ska bli frälst. Och det genom Jesus. Och det här läste vi om i Joh 3:17

Joh 3:17. För inte sänder Gud sin son till världen för att döma världen, utan för att världen skall frälsas [räddas, helas, göras bra] genom honom.

Och vilket fantastiskt under det var kan vi läsa om i Upp 5:5 - 10:

Upp 5:5. Och en av de äldste säger till mig: Gråt inte, se lejonet av Juda stam och Davids rot, segrar, för att öppna boken och bryta dess 7 sigill.
Upp 5:6. Och jag ser, och se i tronens och de 4 väsendenas mitt, och mitt bland de äldste, stod ett lamm som slaktats, som har 7 horn och 7 ögon. Det är Guds 7 andar som sänts till hela jorden.
Upp 5:7. Och han kom och mottog boken från höger hand, hans som sitter på tronen.
Upp 5:8. Och när han mottar boken [bokrullen] faller de 4 väsendena och de 24 äldste ner inför lammet, och alla har harpor och gyllene skålar fulla med rökelser. De är de heligas böner.
Upp 5:9. Och de sjunger en ny sång, som säger: Du motsvarar kraven för [är värdig] att ta boken och att öppna dess sigill, för du är den som slaktats och du köper oss, åt Gud med ditt blod, från varje stam och språk och folk och nation.
Upp 5:10. Och du gör oss till kungar och präster åt vår Gud, och vi skall regera på jorden.

Här ser vi att det är lammet som slaktats som är vår frälsning. Det är Jesus som är vår frälsare.

Och vi läser här i vers 9 och 10 hur de framför sin lovsång. Lovsången som kommer av att Jesus har segrat.

Och återigen kan vi läsa om hur Jesu frälsning ska omfatta hela Jorden. De som tror på honom ska regera på Jorden.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar