torsdag 31 maj 2018


Ändetiden 448,
All plåga är borta



All Plåga, all förbannelse är för alltid borta. Jesu seger gäller över all ondska.

Upp 22:3. Och ingen förbannelse [plåga] skall vara mer, och Guds och Lammets tron skall stå i den, och hans tjänare skall tjäna honom.


Ja det är inte bara så att plågan är borta, utan Gud torkar bort alla tårar och t o m döden är borta i Guds rike, i Guds stad. Det har vi tidigare läst i Upp 21:4.

Upp 21:4. Och Gud skall utplåna varje tår från deras ögon, och döden skall inte vara mera eller sorg eller gråt eller plåga [möda] skall vara mer, för det som varit är borta.

Alla Plåga är borta och alla Sorg. Gud ger oss en fantastisk framtid. Det är det Gud vill för han är en gode Gud. Jesus är vårt liv han som har befriat oss från döden, han som har brutit sorgens band.

Och i Jesus får vi komma in i Guds paradis. Vi har på nytt tillträde till Livets Träd. Det kan vi läsa i brevet till den första församlingen i Upp 2. 

Upp 2:7. Den som har öra han hör vad anden säger till församlingarna. Den som segrar, till honom skall jag ge att äta från livets träd, som är i min Guds paradis.

Tänk så är det, Jesus öppnar vägen in i Paradiset och ger oss att äta av Livets träd, med dess ymniga frukt. Läkedom, Glädje, Frihet från plåga.

I Jesus är vi fria och han har frälst oss.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar