söndag 20 maj 2018


Ändetiden 437,
Som frälsta får vi vara lite olika



Vi ser i Upp 21:19 - 20 att grunden för Guds stad, Guds frälsning bygger på olika stenar. Det finns inte bara en grund utan flera. Så är det alltså, som kristen kan man vara olika. Men vi har alla Jesus tillsammans. Samma Jesus. Det är viktigt.

Upp 21:18. Och murens byggnadsmaterial var jaspis, och staden var av rent guld, lik rent [klart] glas.
Upp 21:19. Och varje fundament i stadsmuren var smyckad med en värdefull sten, det 1:a fundamentet, jaspis, det 2:a, safir, det 3:e, kalcedon, det 4:e, smaragd,
Upp 21:20. den 5:e, sardonyx, den 6:e, karneol, den 7:e, krysolit, den 8:e, beryll, den 9:e, topas, den 10:e, krysopras, den 11:e, hyacint, den 12:e, ametist.
Upp 21:21. Och de 12 portarna är 12 pärlor, varje port är av en pärla. Och stadens gata är av rent guld, som genomskinligt glas.


Det är just det här som bilden av staden som vilar på de olika ädelstenarna vill visa. Vi behöver inte bli exakt lika för att ha Jesus tillsammans, men vi skall tillhöra kategorin ädelstenar, vi ska ha Jesus i oss.

Det finns många kristna som driver linjen att vi alla ska vara exakt lika som kristna och tittar man tillbaka i historien så har vi förföljelse mm av oliktänkande som haft annan syn på någon del i tron.

Men för Gud är det här alltså inge problem, så länge vår tro är som en ädelsten. För alla stenarna var ju smyckade med ädelstenar i stadens grund, fast olika ädelstenar. Vår tro ska vara Jesu rena lära. Den han har gett oss.

Och så är det i den kristna verksamheten. Var och en ska vara på sitt sätt. Och tillsammans är vi kroppen. Som lemmar med olika uppgifter och kanske också olika syn på vissa delar i tron.

Men som sagt Jesus är den samme och gemensam.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar