tisdag 29 maj 2018


Ändetiden 446,
Jesus sköter Paradiset



Guds stad är som en Lustgård. Det är Paradiset som vi möter i 1 Mos 2 som vi möter här igen. Och i Paradiset är Jesus. Det är han som sköter det.

Upp 22:2. I mitten med dess gata [torg] och floden på båda sidor, är livets träd, som ger 12 skördar, för det ger sin frukt varje månad, och trädets blad är till folkens omsorg [vård, helande].


Här möter vi Livets träd. Det är det som Gud en gång planterade i Paradiset, i sin Lustgård.

I 1 Mos 2 möter vi Paradiset, och den som är i Paradiset det är Jesus. Det är han som sköter det.

1 mos 2:7 <Trad:> Och Guds Jashve formade människan [Adam] av stoft från marken och han blåste in levande ande i hans näsa och så blev människan [Adam] en levande själ.
| <Alt:> Och Jesus [Jashve] Guds son formades till Adam [människan, den blodröde] av avskräde [skräp] från mänskligheten [den kvinnliga människan] och han blev inblåst med levande ande i sin näsa och så blev Adam [människan, den blodröde] en levande själ [ande].
1 mos 2:8 <Trad:> Och Guds Jashve planterade en trädgård österut i Eden, och han satte dit människan [Adam] som han format.
| <Alt:> Och Jesus [Jashve] Guds son planterade glädjen i församlingens hägn [inhägnad, trädgård] och han kallade Adams [människans, den blodrödes] namn, det som formar [är konceptet].
| <Alt2:> Och Jesus [Jashve] Guds son satte dit forntidens smärta och Adam [människan] kallades den ödelagda som formar.
1 mos 2:9 <Trad:> Och Guds Jashve lät det växa upp från marken, alla önskvärda träd och mitt i trädgården livets träd, och kunskapens träd på gott och ont.
| <Alt:> Och Jesus [Jashve] lät det komma på plats från mänskligheten [den kvinnliga människan], alla regler som ger glädje genom sin vägledning och bra till att använda [ta in], och den levande stadgan som tar bort det bedrövliga, och den luriga stadgan om rätt och fel [att regera].  

1 mos 2:15 <Trad:> Och Guds Jashve tog människan [Adam] och satte honom i Edens lustgård för att arbeta där och för att bevara den.
| <Alt:> Och Jesus [Jashve] Guds son togs emot som Adam [människan, den blodröde] och sattes hos honom i församlingens hägn [inhägnad, trädgård] för att arbeta där och för att bevara den.
| <Alt2:> Och Jesus [Jashve] Guds son tog emot Adam [människan, den blodröde] och satte honom i församlingens område [inhägnad, trädgård] för att arbeta där och för att bevara den.

Här kan vi just läsa det här i vers 15, att det är Jesus som ska sköta Guds Trädgård.

Ja att där är så fantastiskt beror på Jesus, för det är han som är fantastisk och det är hans budskap som leder till Liv. Ett Liv i honom.

Och i vers 9 kan vi läsa om alla de träd som finns i Lustgården, och där står Livets träd. Det som ger liv.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar