onsdag 30 maj 2018


Ändetiden 447,
Livets träd ger ständig frukt


Livets träd ger ständig frukt. I Jesus har vi alltid andlig mat.

Upp 22:2. I mitten med dess gata [torg] och floden på båda sidor, är livets träd, som ger 12 skördar, för det ger sin frukt varje månad, och trädets blad är till folkens omsorg [vård, helande].


12 gånger om året. Alltså varje månad ger Livets träd mat. Det finns ständigt där. Och det är God frukt, Omsorg och Helande.

I 1 Mos 2 kunde vi läsa om de träd som fanns i Lustgården och där fanns alla träd som man önskade sig.

1 mos 2:9 <Trad:> Och Guds Jashve lät det växa upp från marken, alla önskvärda träd och mitt i trädgården livets träd, och kunskapens träd på gott och ont.
| <Alt:> Och Jesus [Jashve] lät det komma på plats från mänskligheten [den kvinnliga människan], alla regler som ger glädje genom sin vägledning och bra till att använda [ta in], och den levande stadgan som tar bort det bedrövliga, och den luriga stadgan om rätt och fel [att regera].  

Alla önskvärda träd är där i Lustgården, och framförallt finns där Livets träd. Och det är det vi kan läsa om i Upp 22:2. Livets träd ger ständigt frukt. Ger ständigt Andligt liv.

Och vi kan se att här i Upp 22 så finns inte längre Kunskapens träd på Gott och Ont, eller som det också kan översättas, Den Luriga stadgan om rätt och fel.

Lagiskträldomen har försvunnit i Guds stad. Där finns bara Livets träd.

Och det är intressant att notera att man också kan översättas ”Kunskapens träd på Gott och Ont”, med ”Den Luriga stadgan att regera”. Det är det, det står för, ett översitteri. Mänsklig makt.

Men i Guds rike, I Guds stad är den Mänskliga makten borta. Det är Guds makt som råder. Livet i Jesus.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar