onsdag 23 maj 2018


Ändetiden 440,
Jesus är vår lampa



Frälsningen är en lampa, ett Ljus i mörkret. Jesus är ljuset, det stora ljuset.

Upp 21:23. Och staden behöver inte solen eller månen för att ha ljus i sig, för Guds strålglans lyser i den och dess lampa är Lammet.


Jesus framställs ofta i Bibeln som det verkliga ljuset. Det som lyser i mörkret. Och frälsningen ger ljus. Guds ande ger oss vägledning och ljus i vårt liv. Ja Jesus är det verkliga ljuset.

Vi kan läsa om det stora ljuset i 1 Mos 1

1 Mos 1:14 Och Gud sade: Det skall bli lysande kroppar på himlavalvet, till att skilja mellan dagen och mellan natten, och det skall vara till tecken och till högtider och till dagar och till år.
1 Mos 1:16 Och Gud gjorde de två stora ljusen, det större till att härska på dagen och det mindre till att härska på natten, och stjärnorna.

Här i skapelseberättelsen på den 4:e dagen blir det stora ljuset till. Och när vi läser Skapelseberättelsen som den Andliga skapelsen då är 4:e dagen tiden mellan år 1000 f kr och år 0 och det var ju då Jesus föddes. Det stora ljuset i Skapelseberättelsen är alltså Jesus.

Och redan här i 1 Mos 1 är alltså Jesus det stora ljuset precis som han är här också i Uppenbarelseboken i Guds Jerusalem.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar