lördag 5 maj 2018


Ändetiden 422,
Tron på Gud kommer att vara total



Havet i bibeln är en symbol för hedningarna, det är de som inte tro. Och det är de som inte tror som är borta, för alla tror när Guds frälsning blir total.

Upp 21:1. Och jag ser en ny [fräsch, frisk, kvalitativt ny] himmel [Guds boning, stjärnhimmel] och en ny [fräsch, frisk, kvalitativt ny] jord [mark, land], ty den tidigare himlen [Guds boning, stjärnhimmel] och den tidigare jorden [marken, landet] är passerad [är försvunnen] och havet [sjön] finns inte mer.


Här ser man att den här beskrivningen är symbolisk. En Jord utan hav fungerar inte. Men med havet som symbol för de otroende, som symbol för Hedningarna, blir bilden klar. En gång ska det bli så att Alla ska tro på Jesus. Alla ska tro på Gud.

Och det är det här som gör att allt ska bli som nytt. När tron på Jesus blir total då blir hela jorden omvandlad och vi får en Himmel där vi ser Jesus när vi tittar upp. Andligt sett.

Vi kan redan idag se hur väckelsen går fram på många håll i världen. Ja idag är i stort sett alla länder nådda av Guds Evangelium. Och det hela bara fortsätter, fast vi också kan se hur den onde gör allt för att stoppa. T ex i Sverige, där avkristningen går fram så det är otäckt åt det.

Men Gud ska alltså komma också i Sverige med sin frälsning och göra allt nytt, göra allt till det han vill ha, för Guds frälsning skall alltså komma till alla.

Och antingen kommer Sverige att utplånas eller kommer Gud att i sin nåd frälsa Sverige på nytt. Inget land inget folk skall vara kvar i detta otrons tillstånd, alla ska bli frälsta.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar