söndag 27 maj 2018


Ändetiden 444,
När man blir frälst då blir man omvänd



Frälsningen är inte bara att fortsätta med de destruktiva sakerna. När man blir frälst då ändrar man på sig. Då vänder man om och går Jesu väg.

Upp 21:27. Och ingen som gör orenheter [världsligheter, vanhelgar] och som ägnar sig åt avgudadyrkan [styggelser] och lögn [oärlighet], kommer någonsin in i den, utan endast de som är skrivna i livets bok, Lammets.


Även om Jesus har försonat alla våra synder. Om hans död och uppståndelse gör att vi blir fria från det vi gjort som var fel. Så kan vi inte bara efter att ha kommit till Jesus och fått nåd gå vidare som vanligt.

I Frälsningen ligger också en omvändelse. En omvändelse från det onda till att gå Jesu väg. Det här blir något naturligt. När Jesu kärlek kommer in i oss då vill vi bara vara som han. Då vill vi bara gå hans väg.

Det är för att, hos Gud finns ingen ondska, som ingen som fortsätter med det syndiga livet kan bo i Guds stad. Ingen kan fortsätter att göra det som är ont i Jesu ögon kan bo i det nya Jerusalem.

Och när man blir frälst kommer det här naturligt med omvändelse.

Har man svårt att släppa det gamla och vända om. Då får man be Jesus om hjälp för han vill att vi ska lyckas och han älskar oss. Och det är många som kan vittna om hur Jesus på ett närmast omärkbart sätt bara plockat bort det där som inte skulle vara där. Och i Guds kraft har man kunnat släppa det utan problem.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar