tisdag 15 maj 2018


Ändetiden 432,
Ondskan finns inte i Guds rike



Det som inte finns i Gud rike det är ondskan. Fega, Otroende, Lögnare osv. Ja alla som har det onda i sig kommer inte dit.

Upp 21:8. Men åt, fega [försagda] och otroende [hedningar] och anstötliga och mördare och hor karlar [manliga prostituerade, otuktiga] och troll karlar och avgudadyrkare [idol dyrkare] och alla som är falska [lögnaktiga, vilseledande], är deras del i sjön som brinner med eld och svavel. Det är den andra döden.


Guds rike är en ren plats. Där finns inte plats för det som hör ondskan till. Ja t o m de som är fega, de som inte vågar stå upp för Jesus, hör inte hemma där.

Det är något vi ser mycket i vårt land idag, där Kyrkor och Präster och Pastorer i olika sammanhang böjer sig för världen och blir som världen i stället för att stå upp för Jesus och hans budskap.

Det här är så viktigt att Gud har satt det först i listan, det är här det börjar, det är ju inte så farligt att ta in lite av världen. Tänk så mycket lättare allt blir då.

Men vi ser vad som följer i listan i vers 8, ja både mördare och avgudadyrkare mm följer.

Och det som är resultatet i allt det här det är lögnen. Sanningen som Jesus står för finns inte i ondskan.

Men genom att vara ärlig och bekänna sina fel inför Jesus så får man förlåtelse och blir ren från sina fel och får komma in i Guds rike, fylld av hans renande kraft och led honom som är allas vår Herde.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar