måndag 4 juni 2018


Ändetiden 452,
Vi tillhör Jesus



Gud har sin stämpel på oss. Hans namn, Jesus, står på våra pannor. Vi kan se det.

Upp 22:4. Och de skall se hans ansikte och hans namn på sina pannor.


Att ha ett namn eller tecken på pannan. Kan betyda både att var ägd av och att tänka saker.

Vi möter det här också i Upp 13:16 och där är det Vilddjurets märke som det talas om. Vilddjurets märke på handen och på pannan.

Upp 13:16. Och det sker att åt alla dem, de små och de stora och de rika och de fattiga och de fria och tjänarna [slavarna], vill [må] han ge ett märke [kännetecken, prägling] på deras högra hand eller på deras pannor.

Vilddjurets märke, det är ju de koder vi använder när vi öppnar olika saker på internet. De slår vi in med handen och minns i hjärnan. Här ser vi alltså att en tolkning av det här är vad men har i hjärnan.

Och man kan naturligtvis också se Upp 13:16 som att man är ägd och vilddjuret och att man både tänker och handlar som Vilddjuret vill.

Och samma tolkning gäller alltså här också med Upp 22:4. Att ha Jesus namn på sin panna innebär att det man tänker är Jesu tankar. Vi är helt fyllda av det han vill.

Men det är också intressant att notera att när vi är ägda av Jesus då är det ett frivilligt överlåtande. Vi kan när som helst lämna. Men eftersom det är så fantastiskt med Jesus gör vi naturligtvis inte det.

Och det här är till skillnad mot vissa andra religioner där det är dödsstraff på att lämna. Så är alltså inte tron på Jesus.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar