tisdag 5 juni 2018


Ändetiden 453,
När Guds stad kommer då finns sanningens ljus för evigt



Sanningen tar aldrig slut i Guds stad. Det är inte som här idag där vi möter dessa Censurivrare. Som med jämna mellanrum försöker stoppa det fria ordet. Försöker ta betalt för kunskap etc.

Upp 22:5. Och där skall inte vara natt. Och de har inte behov av någon lampa eller solens ljus, för Jesus [Herren] Gud lyser över [på, åt] dem och de skall regera i evigheters evigheter.


I Guds stad är det aldrig mörker. Där är det aldrig okunnigheten som råder. Där är alltid sanningens ljus starkt. Och det är Jesus som lyser. Han är sanningen.

Vi läste om det här också i Upp 21:25:

Upp 21:25. Och dess portar skall inte stängas på hela dygnet, för det skall inte vara natt där.

Och vi kan också läsa om hur hela Guds stad ska vara genomskinlig. Sanningen ska råda där, allt ska vara uppenbart och synas. Det här läste vi i Upp 21:

Upp 21:18. Och murens byggnadsmaterial var jaspis, och staden var av rent guld, lik rent [klart] glas.

Upp 21:21. Och de 12 portarna är 12 pärlor, varje port är av en pärla. Och stadens gata är av rent guld, som genomskinligt glas.

När Guds rike råder och Guds stad är förverkligad då är det sanningen som råder och öppenheten. Kunskapen är fri och ingen gömmer sig, utan allt är uppenbart och tillgängligt.

Så det vi har nu med kopieringsförbud, det är borta. Och det vi har idag med att vissa äger texter och man kommer inte åt dem utan att betala. Det är borta. I Gud rike är öppenhet och tillgänglighet genomförd.

Det här får vi se fram mot och det är det som kommer, och det kommer alltså att alltid blir så när Gud har genomfört det.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar