lördag 23 juni 2018


Ändetiden 471,
Och till sist gäller bara nåden, Jesu nåd till oss



Alla vi är ofullkomliga, vi är alla i avsaknad av härligheten från Gud. Och till sist är bara nåden kvar. Det är den som ska bära oss in i evigheten. Jesu nåd.

Upp 22:21. Vår Herres [Jesu, Jashve], Jesu [Frälsares] Kristi [Messias, den Smordes] nåd [glädje, gåva] vare med er alla, Amen [sant, fast].


Korsets Budskap gäller. Det är det slaktade lammet som föder oss. Det är genom ödmjukhet och att ta emot detta som är gratis. Som vi segrar. Segrar tillsammans med Kristus, tillsammans med Jesus. Han som är vår Messias

Och det här är alltså Bibelns sista vers och den sätter fingret på det viktiga i hela Guds budskap i Bibeln. Nåden genom Jesus som alltså är vår seger.

Och år precis som Bibelns första vers som också handlar om Jesus, han som gjorde det och gör det för alla oss andra, han var den som gick före, han var den Förstfödde.

Och vi kan titta på Bibelns första vers igen som också handlar om Jesus.

1 Mos 1:1 < Trad: > I början skapade Gud himmelen och jorden.
| < Alt: > Genom den förstfödde skapar Gud det väldiga namnet och den fasta grunden.

Jesus var den förstfödde som gjorde det. Och om vi som man gjorde förr låter namnet stå för personen och hans verk så blir översättningen:

Genom den förstfödde skapade Gud det Eviga livet och den Fast Grunden.

Och här ovan när vi kommer till Bibelns sista vers så är det alltså fullbordat och Jesu nåd gäller för oss alla, han som har det Eviga livet och som är den Fasta grunden i tillvaron.

Tänk vilken fantastisk Jesus vi har och det är det hela Bibeln handlar om och snart kommer han. Vi lever i den tid när han ska komma.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar