tisdag 19 juni 2018


Ändetiden 467,
Frälsningen är Gratis



Jesu frälsning är gratis. Allt är klart och bara att ta emot. Alla försök att ta betalt för frälsningen är fel.

Upp 22:17. Och anden och bruden säger: Kom. Och den som hör säger kom, och den som törstar kommer, och den som vill, mottar livets vatten fritt [gratis].


Ja inte bara frälsningen utan hela den Kristna verksamheten ska vara gratis. Och så är det ju idag i de flesta sammanhang. Det är igen som tar betalt för att man ska få gå på Gudstjänster.

Däremot får den som vill offra. Och så var det ju också på Jesu tid. Det fanns en offerkista i Templet där de som ville kunde lägga ner en slant till Templet.

Det finns idag en del som tar betalt för aktiviteter. Det finns de som kräver biljett för att man ska få komma in. Men det är alltså inte Bibliskt.

Jag såg att Bibel 2000 hade Copyright. Det är inte klokt, ha Copyright på Guds ord. Guds ord ska vara fritt, det är klart att man får betala för själva tryckningen. Men att ha Copyright på Guds ord är fel. Jesus hade inte Copyright. Och den Helige ande som har inspirerat hela Bibeln har inte heller tagit Copyright på den.

Men heder åt de som översatta 1917 års översättning för den är helt fri. Så ska det vara. Ordet är gratis och frälsningen är gratis. Och Jesu välsignelse är gratis. Ja, Livets vatten som rinner ut från Guds och Lammets Tron, det är gratis.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar