torsdag 21 juni 2018


Ändetiden 469,
Andra har tagit bort ord och de ska också få sitt straff


Det här ordet i Upp 22:19, gäller naturligtvis i första hand Uppenbarelseboken. Men jag vill se det som något som gäller hela Bibeln. Man möter det idag, att vissa ord i Bibeln inte är inne att läsa. De stämmer inte med en Kyrkas ideologi etc. Och det är alltså något som också leder till straff. Hela Guds ord ska läsas och hela Guds ord är vägledning och inspirerat av Gud.

Upp 22:19. Och om någon tar bort från denna boks profetias ord, skall Gud ta bort hans del från livets bok och från den heliga staden som skrivits om i denna bok.


All skrift, alltså hela Bibeln, är inspirerat av Gud och nyttigt till undervisning. Det är det som gäller. Tar vi bort något så tar Gud ifrån oss välsignelsen som ligger i hans ord.

Vi kan läsa:

2 Tim 3:16.  All skrift är inspirerad av Gud [Gudsinblåst] och nyttig till undervisning, till bevis [argument], till upprättelse [korrektion], till upptuktelse, till utbildning [träning] i rättfärdighet.

Det finns t ex de som bara läser nya testamentet, för de anser att Gamla testamentet är för Judarna. Men vi är ju inympade i det äkta olivträdet som är judarna och vi ska alltså också läsa det gamla testamentet. Annars finns risk att vi hamnar i ersättnings teologi och inte har våra ögon öppna för var vi är i tiden.

Och som vi kunde läsa är straffet hårt, för dem som undanhåller Guds ord, man kommer inte in i Guds rike. Man får inte del i Guds frälsning, Guds stad, utan får stanna utanför.

Och är det ord som man inte förstår. Ja då får man gå till Gud i bön och be om Guds vägledning, och Gud hör bön och svara.

Att som många gör idag ta Bibelord som inte stämmer med världens syn och vrider tolkningen av ordet så att det går ihop sig med dagens samhälle. Är naturligtvis något som är styggelse i Guds ögon.

Guds ord gäller och det är när vi läser ledda av den Helige Ande, som Guds ord talar det Gud vill.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar