onsdag 20 juni 2018


Ändetiden 468,
Det är många som lagt till, till Bibeln och alla de ska möta Guds dom


Det har genomtiderna funnits många olika grupper som skrivit saker som de satt parallellt med och t o m över Bibeln. Men här ser vi alltså att Guds dom gäller över allt sådant.

Upp 22:18. Jag intygar för en var som hör dessa ord i denna profetias bok, om någon lägger till något till detta, skall Gud på honom lägga till de plågorna som skrivits om i denna bok.



Vi har t ex Mormons bok som alla Mormoner läser. Ett tillägg till Bibeln och det drar alltså dom over den tron.

Vi har också Koranen, som har lagts som en auktoritet uppe på Bibeln och då gäller naturligtvis samma sak där.

Det finns andra sätt att göra det här t ex som Den Katolska kyrkan som inte bara har Bibelordet utan också traditionen som grund för sin tro. Då har man alltså annat, även om det inte är en bok, men ändå, som man har lagt till och satt ord över Bibeln och det får man alltså inte ha.

Sedan har vi alla sorter av fromhets övningar som har funnits genom tiderna. Saker som inte har sin grund i Bibeln, utan är något som människor hittat på och gjort till bördor för andra.

Jesu frälsning är komplett och alla de tunga bördor som lagts på är alltså också fel.

Alla som lägger ord till Bibeln heller lyfter upp andra auktoriteter som de sätter över Bibeln är fel på det och ska alltså drabbas av Guds dom.

Det är viktigt att vi har Bibeln allena som grund. Och att vi alltid låter Guds Ande vara med oss när vi läser så att vi förstår vad han verkligen vill säga.

Jesus lever och därför ska vi leva. Halleluja!!

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar