lördag 9 juni 2018


Ändetiden 457,
Evangelium ska spridas


Guds ord ska spridas. Evangelium ska spridas. Den uppgiften har Jesus gett oss i sin missionsbefallning.

Upp 22:10. Och han säger till mig: Försegla inte den här bokens profetias ord, för tiden är nära.


I Mark 16:15 kan vi läsa Jesu missionsbefallning: ”Gå ut i hela världen och predika evangelium för allt skapat.”

Om hela världen ska frälsas måste ju alla folkhöra om Jesus och hans seger. Och idag är det så. Genom massmedia idag som TV satelliter och Internet etc. Så når Evangelium in där det aldrig har varit förut.

Men Redan i 1 Mos 1:22 har vi den första missionsbefallning, Fiskarna som ju är en symbol på Jesu församling bland hedningarna uppmanas att uppfylla vattnet i Havet och likaså uppmanas fåglarna en symbol på den Helige Ande att uppfylla marken. Den här profetian står alltså för när Jesu församling bildades och gick ut till hedningarna och när den Helige Ande föll i Jerusalem, och Evangelisationen började.

1 Mos 1:22 <Trad:> Och Gud välsignade dem och sade till dem: Var fruktsamma och bli många och uppfyll vattnet i havet och fåglarna skall bli talrika på marken.

Evangelisationen har fortsatt sedan dess och idag har alla folk nåtts.

Och vi möter också det här i Guds befallning till Människan i 1 Mos 1:28. Människan som symboliserar Guds slutliga seger, den vi nu snart ska få se, när Gud gör människan till sin avbild. När Guds vilja helt kommer att genomföras på Jorden.

1 Mos 1:28 <Trad:> Och Gud välsignade dem och sade till dem: Var fruktsamma och bli många och uppfyll jorden [landet, marken] och underkuva och regera över fiskarna i havet och över fåglarna i himmelen och över alla kräldjur på marken. 

Här kan vi inte bara läsa om att Människan, den som alltså är Guds avbild, ska uppfylla jorden. Utan att hon också ska underkuva alla andra. Jesus ska regera, och de andra religionerna som vi ser idag ska böja sig. För de har inte Jesu i sig. De är inte Guds avbild. Frälsningen finns bara i Jesus.

Och det här ska naturligtvis ske i Andlig kraft, inte med våld och hot etc. som andra religioner försöker att ta över Världen med. Jesus makt är Ande och han ska segra i Ande.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar