fredag 22 juni 2018


Ändetiden 470,
Ja kom Herre Jesus



Vi får alla ropa idag: Ja kom Herre Jesus. Vi är närmare än någonsin, den stund när Jesus kommer. Vi har i den här bloggen titta på hur den ena efter den andra profetian gått i uppfyllelse eller gör det idag inför våra ögon.

Upp 22:20. Han som intygar det här säger: Ja jag kommer snart, Amen. Ja kom Herre Jesus.


Och därför får vi alla ropa av glädje:

Ja kom Herre Jesus vi längtar efter dig. Det är ditt rike vi vill ha. Din vilja ska ske. Låt din himmel komma ner till oss. Du som är vår Messias. Den som gjorde det och som ska göra det. Början och slutet, det eviga livet. Framtiden, ja alla tider. Allt liv finns i dig.

Herre Jesus är ett intressant uttryck för när det stod YHWH i gamla testamentet, alltså Israels Gud, så skrev man Herren i den Grekiska översättningen Septuaginta. Hur uttalet på YHWH var vet man inte idag, men det var kanske Jashve, eller Jeshoa (med sje-ljuds liknande h).

Och är det alltså YHWH man avser här när man skriver Herren, då får vi alltså Jeshoa Jesus. Och så är det, Jesus är ett förkroppsligande av gamla testamentets Gud. Han är Jeshoa. Och Jesus heter ju t o m på hebreiska Jechoa (med tje-ljud) alltså mycket när namnet i Gamla testamentet.

Och det som ska hända, är alltså att Jesus kommer som Israels Gud, Messias, tillbaka till sitt folk, och då kommer Guds rike bland människorna. Jesu frälsning för alla folk.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar